Sparanghelul, cunoscut și sub denumirea de asparagus este o legumă delicioasă de primăvară cu numeroase beneficii pentru sănătate. Are un conținut sărac în calorii, dar bogat în vitamine, minerale și antioxidanți.
Consumul de sparanghel este recomandat tuturor, fără restricții. Este bogat în vitamine din complexul B, dar și în vitamina K, cu rol esențial în coagularea sângelui și în sănătatea oaselor. Mai conține și vitaminele C si E, flavonoide sau polifenoli.
Consumul de sparanghel aduce îmbunătățiri, în primul rând, sistemului digestiv, fiind bogat în fibre. Descoperă aici care sunt beneficiile consumului de sparanghel și de ce este recomandat să-l incluzi în alimentația ta.
Mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru supa cremă preparată din sparanghel.
Supă cremă de sparanghel verde – Ingrediente
- 500 gr sparanghel verde
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 cartofi medii
- 1 litru de supă de legume
- 200 ml smântână pentru gătit
- 100 gr parmezan răzuit
- 30 gr unt
- 20 ml ulei de măsline
- sare și piper după gust.
Rețeta supei cremă de sparanghel – Mode de preparare
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara o astfel de supă cremă. Important este să le combini armonios și să respecți etapele de adăugare a acestora în supă pentru a-și degaja când trebuie aromele.
Nici condimentele adăugate în exces nu au ce căuta într-o supă cremă, pentru a nu influența gustul legumei de bază, adică sparanghelul. Descoperă și o rețetă de sparanghel cu bacon în aluat foietaj.