Supa cremă de urzici este un deliciu sezonier, plin de prospețime și culoare. Textura este mătăsoasă, iar gustul aduce a spanac sălbatic, dar mai aromat, cu o tentă ușor minerală specifică frunzelor tinere de primăvară.
Legumele (ceapă, cartof, morcov) asigură o bază dulce și consistentă, în timp ce crutoanele crocante de pâine prăjită în ulei de măsline cu usturoi oferă o explozie de gust în fiecare lingură. Este o supă ușoară, dar sățioasă, ideală pentru detoxificare, plină de fier, vitamina C și clorofilă.
Descoperă și care sunt beneficiile consumului de urzici și de ce e recomandat să le incluzi în dieta ta. Mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al supei cremă de urzici.
Supă cremă de urzici cu crutoane – Ingrediente
Nu ai nevoie de ingrediente complexe pentru o astfel de supă cremă, după cum poți constata în rândurile de mai jos.
Pentru supă:
- 300 g urzici fragede
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cartof mare (sau 2 mai mici)
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură unt (sau ulei pentru versiunea de post)
- 1 l supă de legume sau apă
- sare și piper
- 100 ml smântână lichidă (sau lapte vegetal pentru post)
- opțional: zeamă de lămâie, pentru un gust mai proaspăt.
Pentru crutoane:
- 3 felii groase de pâine veche
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi pisați sau dați pe răzătoare
- un praf de sare.