Reclamă

Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă, mai gustoasă și mai consistentă

Pentru că este sezonul urzicilor și sunt pline de vitamine, ar fi indicat să le incluzi în alimentația ta cât mai des. Dacă te-ai gândit să le prepari sub formă de ciorbă, îți oferim mai jos o rețetă de ciorbă de urzici cu franjuri de ouă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 1 aprilie 2024, 6:56

Este o rețetă mult mai gustoasă și mai consistentă, datorită adaosului de ouă sub formă de franjuri. Acestea utilizează foarte des în rețetele de ciorbă, atunci când se renunță la fidea sau la orez. Oferă ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. În plus, combinația de urzici cu ouă este una foarte des folosită de către bucătarii iscusiți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai populară rețetă din această categorie este rețeta de omletă cu urzici și ceapă verde. Preparată în acest mod, omleta iese savuroasă, sățioasă și frumos colorată. Prepar-o și tu pentru a te convinge. Mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea ciorbei de urzici cu ouă făcute franjuri.

Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă – Ingrediente

  • 750 gr urzici proaspete
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 250 ml suc de roșii
  • 3 litri de apă
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 1 legătură de leuștean
  • 2 ouă.
Reclamă

Rețeta ciorbei de urzici cu ouă franjuri – Mod de preparare

Mai întâi te vei ocupa de pregătirea urzicilor, care necesită mai mut timp și mai multă atenție.

Curăță frunzele urzicilor de pe tulpini și spală-le în mai multe ape reci, pentru a elimina toate impuritățile care se găsesc pe frunze. Acestea sunt aspre și rețin pe suprafața lor praf, nisip și chiar mici insecte. Folosește mănuși de unică folosință atunci când pregătești urzicile, pentru a te feri de înțepăturile acestora.

Pune o oală cu multă apă la fiert și când atinge punctul de fierbere scufundă urzicile în ea. Apasă-le cu o spatulă în interiorul apei pentru a se opări bine. Lasă-le un minut în apa clocotită, apoi transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs până când pregătești și celelalte ingrediente.

Curăță ceapa verde de primele foi și de partea care a stat în pământ. Clătește-o bine și toac-o mărunt. Curăță morcovul, clătește-l și toacă-l mărunt sau dă-l pe răzătoare. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți da start fierberii ciorbei.

Reclamă

Descoperă și o rețetă de pilaf cu urzici, din categoria rețetelor de post.

Cum prepari ciorbă de urzici cu franjuri de ouă

Pune uleiul într-o oală așezată pe flacăra aragazului. Când uleiul este încins, adaugă ceapa și morcovul la călit. Amestecă-le pentru câteva minute în uleiul încins pentru a-și degaja aromele și a oferi gust delicios ciorbei.

Toacă urzicile mărunt și adaugă-le în oală. Amestecă-le cu ingredientele călite timp de 2-3 minute, apoi adaugă sucul de roșii. Mai amestecă puțin ingredientele apoi adaugă 3 litri de apă fierbinte.

Lasă ciorba să fiarbă pentru 15-20 de minute, timp în care îi potrivești gustul cu sare. În ultimele 5 minute de fierbere, adaugă și leușteanul verde tocat mărunt.

Pentru a crea franjuri de ouă, sparge ouăle într-un bol și amestecă-le până la omogenizare. Adaugă câte o lingură din ciorba fierbinte peste ele și amestecă-le intens. Când se mai diluează și se încălzesc, toarnă-le în ciorba de pe foc, în timp de amesteci cu o spatulă. Astfel se vor crea franjuri de ouă, iar ciorba va deveni mai consistentă și mai aspectuoasă.

Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă în oală
Franjurile de ouă se formează la finalul de fierbere a ciorbei / Shutterstock

Servește delicioasa ciorbă de urzici cu franjuri de ouă caldă și te vei bucura de gustul ei delicios și de o explozie de vitamine. Dacă dorești și alte rețete cu urzici, mai poți încerca pentru masa de prânz și rețeta de urzici muntenești. Este o mâncare de urzici frecate cu mălai, pentru un plus de consistență.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×