Este o rețetă simplă, ușoară și foarte rapid de preparat. Este ideală pentru atunci când când vii obosită de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un prânz delicios. Este ideală și pentru zilele de post, pentru că este plină de savoare și este sănătoasă. În plus, combinația de ingrediente este consistentă și oferă sățietate pentru mai mult timp.
Orezul este unul dintre alimentele de bază atunci când dorești un preparat rapid, dar gustos. Îl poți prepara simplu sau îl poți combina în diferite moduri pentru gusturi delicioase. Una dintre rețetele simple și delicioase pe care ar trebui s-o prepari cel puțin o dată este rețeta de orez cu legume mexicane și lapte de cocos. Este tot din categoria rețetelor de post așa cum este și rețeta de azi, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Pilaf cu urzici – Ingrediente
- 350 gr de urzici proaspete
- 150 gr de orez
- 1 ceapă
- 4-5 linguri cu ulei de floarea soarelui
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde sau altă verdeață.
Rețeta pilafului cu urzici – Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei este foarte simplu, însă urzicile necesită o atenție deosebită atunci când le cureți. În primul rând, nu uita să folosești mănuși chirurgicale, pentru a nu te înțepa frunzele urzicilor. Acestea produc urticarie la atingere.
Folosește doar frunze de urzici tinere, pentru că acestea sunt pline de gust și de vitamine. Separă-le de pe lujeri, apoi clătește-le bine în 3-4 ape sau până când ultima apa va fi limpede după scurgerea urzicilor. Având multe asperități pe frunze, urzicile colectează nisip sau alte impurități.
Este bine să te asiguri că sunt bine spălate. Abia după ce ai spălat și scurs bine urzicile poți aprinde aragazul pentru a prepara mâncarea.
Descoperă și o rețetă de piure de urzici cremos și delicios, perfectă pentru o masă de prânz sănătoasă.