Reclamă

Svarak cakes cu fructe de pădure. Prăjituri delicioase cu vin fiert

Dacă adori aroma vinului fiert cu multe condimente, află că te poți bucura de aceasta chiar și atunci când mănânci desert. Îți oferim mai jos rețeta de svarak cakes cu fructe de pădure, inspirată din bucătăria cehă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 24 februarie 2023, 6:54

Este rețeta unor prăjituri delicioase preparate fără coacere, din felii de pâine toast însiropate și servite cu dulceață din fructe de pădure.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este Svarak și cum se prepară

Svarak este denumirea cehă a unui vin sau combinație de vinuri fierte și aromate cu multe condimente. În vremuri mai vechi, vinul de proastă calitate era îmbunătățit în acest fel. În zilele noastre, este adesea îndulcit cu zahăr și servit cu felii de lămâie.

Succesul vinului fiert constă în primul rând în alegerea condimentelor și fierberea acestora. Scorțișoara, cuișoarele, anasonul, cardamomul și anasonul stelat, dar și nucșoara, ienupărul, coriandrul ,ghimbirul sau vanilia se fierb separat cu zahăr caramelizat. Decoctul este apoi amestecat în vin, care este încălzit la o temperatură între 60 și 78 °C. Fierberea îndelungată a vinului evaporă alcoolul, dar și aroma condimentelor. 

Îți oferim mai jos și rețeta pentru Svarak cakes cu fructe de pădure, dar și una dintre rețetele de preparare a vinului fiert și condimentat.

Reclamă

Ingrediente pentru Svarak:

  • 50 g zahăr (sau miere)
  • 8 cuișoare
  • 3 batoane întregi de scorțișoară 
  • 3 buc. de anason stelat
  • 2 sticle de vin roșu de 750 ml
  • ciorap de nailon sau săculeț special pentru condimente.

Mod de preparate pentru Svarak

Pune cuișoarele, scorțișoara și anasonul stelat într-o pungă de șosete sau de condimente. Fierbe 200 până la 300 ml de apă într-o cratiță cu pereți înalți și adaugă 150 gr de zahăr sau miere. Lasă-le să se caramelizeze puțin.

Reclamă

Pune condimentele într-un săculeț și adaugă-l în cratiță. Fierbe condimentele timp de 15 minute. Se răcesc apoi până la aproximativ 50 °C. Dacă nu ai un termometru, poți face testul cu degetul mic.

Adaugă vinul în decoctul condimentat și încălzește-l ușor până când se formează spumă la suprafață. Stinge focul și poți folosi băutura.

Svarak cakes cu fructe de pădure – Ingrediente

  • felii de pâine toast
  • 500 ml svarak
  • 500 gr fructe de pădure
  • 200 gr de zahăr
  • 1 linguriță de amidon.

Svarak cakes cu fructe de pădure – Mod de preparare

După ce ai preparat vinul fiert cu decoctul de condimente și caramel, poți pregăti dulceața din fructele de pădure.

Pune fructele într-o crăticioară, adaugă zahărul și sucul de la 1/2 lămâie. Lasă-le să fiarbă până când se formează sirop, iar acesta devine consistent. Înlătură spuma care se formează și scurge o parte din siropul rezultat. Peste dulceața rămasă adaugă o linguriță de amidon diluat cu puțin suc de fructe, rece. Amestecă ușor până când amidonul se hidratează și dulceața devine consistentă. Las-o la temperat.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a fructelor de pădure și a vinului fiert
Sosul scurs de la fructele de pădure se poate servi ulterior alături de prăjituri / Profimedia Images

Descoperă și o rețetă de dulceață de portocale roșii, pe care o poți folosi la un astfel de desert.

Taie marginile feliilor de pâine. În funcție de câte porții de prăjituri vrei să prepari, folosește boluri de supă sau boluri ramekin. Pune în interiorul acestora folie de prospețime. Pentru baza prăjiturilor decupează cercuri din feliile de pâine cu diametrul cât al bolurilor.

Restul feliilor de pâine taie-le în dreptunghiuri. Trece cercurile de pâine prin vinul fiert și așază-le la baza bolurilor. Trece și dreptunghiurile de pâine prin vinul condimentat și așază-le în interiorul bolurilor, de jur împrejur. Pune dulceața în interior și acoper-o cu cercuri din pâine trecute prin vin.

Pune vasele cu prăjiturile la rece pentru cel puțin o oră.

Colaj de poze cu pașii de montare a desertului în boluri
După montarea prăjiturilor în boluri, acestea se pun la rece pentru cel puțin o oră / Profimedia Images

Răstoarnă delicioasele svarak cakes cu fructe de pădure pe farfurii și le poți servi.

Și dacă îți plac deserturile cu aromă de alcool, îți mai oferim și o minunată rețetă de mousse de ciocolată cu lichior Sherry.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×