Este rețeta unor prăjituri delicioase preparate fără coacere, din felii de pâine toast însiropate și servite cu dulceață din fructe de pădure.
Ce este Svarak și cum se prepară
Svarak este denumirea cehă a unui vin sau combinație de vinuri fierte și aromate cu multe condimente. În vremuri mai vechi, vinul de proastă calitate era îmbunătățit în acest fel. În zilele noastre, este adesea îndulcit cu zahăr și servit cu felii de lămâie.
Succesul vinului fiert constă în primul rând în alegerea condimentelor și fierberea acestora. Scorțișoara, cuișoarele, anasonul, cardamomul și anasonul stelat, dar și nucșoara, ienupărul, coriandrul ,ghimbirul sau vanilia se fierb separat cu zahăr caramelizat. Decoctul este apoi amestecat în vin, care este încălzit la o temperatură între 60 și 78 °C. Fierberea îndelungată a vinului evaporă alcoolul, dar și aroma condimentelor.
Îți oferim mai jos și rețeta pentru Svarak cakes cu fructe de pădure, dar și una dintre rețetele de preparare a vinului fiert și condimentat.
Ingrediente pentru Svarak:
- 50 g zahăr (sau miere)
- 8 cuișoare
- 3 batoane întregi de scorțișoară
- 3 buc. de anason stelat
- 2 sticle de vin roșu de 750 ml
- ciorap de nailon sau săculeț special pentru condimente.
Mod de preparate pentru Svarak
Pune cuișoarele, scorțișoara și anasonul stelat într-o pungă de șosete sau de condimente. Fierbe 200 până la 300 ml de apă într-o cratiță cu pereți înalți și adaugă 150 gr de zahăr sau miere. Lasă-le să se caramelizeze puțin.