Echilibrul dintre protecția solară și bronzare este nuanțat și vital pentru sănătatea pielii. Este atât de important să știi cum să obții beneficiile pentru sănătate ale luminii soarelui pe pielea ta. Dar și să eviți, în același timp, efectele secundare adverse ale îmbătrânirii premature și cancerului de piele.
Te mai poți bronza cu SPF 50
Orice fel de bronz cauzat de razele UV este considerat daună solară. Deoarece nici cea mai puternică protecție solară nu previne bronzul, este întotdeauna mai bine să aplici cremă cu factor de protecție solară.
Crema de protecție solară filtrează razele UV care ard pielea, nu toată lumina soarelui. Așadar, chiar și cu SPF 50, pielea ta primește suficient soare pentru a se bronza. Și nici nu te vei înroși ca un homar.
Specialiștii recomandă să alegi o cremă de protecție solară naturală din zinc cu spectru larg, care să blocheze atât razele UVA, cât și razele UVB. În acest fel, ești protejată și obții bronzul perfect, fără substanțe chimice agresive, spun specialiștii.
Având în vedere că razele UV se împrăștie, poți crede că utilizarea unei creme de protecție solară înseamnă că nu te mai poți bronza.
Pielea reacționează la razele soarelui întunecându-se pentru a se proteja de posibilele arsuri. Prin urmare, te poți bronza chiar și cu un SPF 50. Astfel, te vei bucura fără griji de un bronz sănătos.
De ce trebuie să folosești zilnic cremă de protecție solară
Crema de protecție solară trebuie folosită în fiecare zi, deoarece pielea nu este afectată de soare doar în vacanță. Razele UV și lumina vizibilă de înaltă energie sunt prezente toată ziua. Prin urmare, indiferent de vreme, chiar și în zilele ploioase sau înnorate, este foarte important pentru sănătatea pielii tale să folosești protecție solară atunci când petreci perioade lungi de timp afară.