Reclamă

Te mai poți bronza cu SPF 50? Ce este important să știi pentru un bronz sănătos și uniform

Află dacă te mai poți bronza cu SPF 50. Aplicarea cremei cu factor de protecție solară este esențială, mai ales înainte de expunerea îndelungată la soare. Dacă vrei să te bronzezi și să obții acea strălucire aurie a pielii, dar să o și protejezi în același timp, avem vești bune!

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 20 iulie 2024, 8:52

Echilibrul dintre protecția solară și bronzare este nuanțat și vital pentru sănătatea pielii. Este atât de important să știi cum să obții beneficiile pentru sănătate ale luminii soarelui pe pielea ta. Dar și să eviți, în același timp, efectele secundare adverse ale îmbătrânirii premature și cancerului de piele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Te mai poți bronza cu SPF 50

Orice fel de bronz cauzat de razele UV este considerat daună solară. Deoarece nici cea mai puternică protecție solară nu previne bronzul, este întotdeauna mai bine să aplici cremă cu factor de protecție solară.

Crema de protecție solară filtrează razele UV care ard pielea, nu toată lumina soarelui. Așadar, chiar și cu SPF 50, pielea ta primește suficient soare pentru a se bronza. Și nici nu te vei înroși ca un homar.

Specialiștii recomandă să alegi o cremă de protecție solară naturală din zinc cu spectru larg, care să blocheze atât razele UVA, cât și razele UVB. În acest fel, ești protejată și obții bronzul perfect, fără substanțe chimice agresive, spun specialiștii.

Având în vedere că razele UV se împrăștie, poți crede că utilizarea unei creme de protecție solară înseamnă că nu te mai poți bronza.

Reclamă

Pielea reacționează la razele soarelui întunecându-se pentru a se proteja de posibilele arsuri. Prin urmare, te poți bronza chiar și cu un SPF 50. Astfel, te vei bucura fără griji de un bronz sănătos.

De ce trebuie să folosești zilnic cremă de protecție solară

Crema de protecție solară trebuie folosită în fiecare zi, deoarece pielea nu este afectată de soare doar în vacanță. Razele UV și lumina vizibilă de înaltă energie sunt prezente toată ziua. Prin urmare, indiferent de vreme, chiar și în zilele ploioase sau înnorate, este foarte important pentru sănătatea pielii tale să folosești protecție solară atunci când petreci perioade lungi de timp afară.

Reclamă

Sincronizarea este esențială pentru a te bucura de o piele sănătoasă și protejată. Poți merge pe plajă sau în parc dimineața devreme sau după-amiaza. Soarele este mai puțin intens atunci, astfel încât poți absorbi vitamina D, care este esențială pentru oase sănătoase și o dispoziție mai bună.

În același timp, nici nu îți expui pielea riscului de arsuri grave. De asemenea, expunerea la soare de dimineață determină pielea să înceapă să se protejeze pentru mai târziu în cursul zilei. Acest lucru nu înseamnă însă că poți sta la soare fără să reaplici crema cu SPF, scrie Parade.

Pentru a-și menține eficacitatea, crema de protecție solară trebuie reaplicată la fiecare două ore, mai des dacă înoți sau transpiri. Aplică o cantitate suficientă, ceea ce înseamnă aproximativ 1,25 ml de produs, care să îi ofere pielii protecție completă.

Un SPF cuprins între 20 și 50 este în general recomandat pentru un bun echilibru între protecție și bronzare. Aceasta permite ca o parte din radiațiile UV să ajungă la piele pentru producerea de melanină, care duce la bronzare, blocând în același timp majoritatea razelor nocive.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×