Tiramisu, desertul făcut celebru de italieni, care își revendică paternitatea sa, este o combinaţie rafinată între pişcoturi, cafea, ouă şi mascarpone. Iată în ce constă diferența față de clasicul tiramisu, un răsfăț recunoscut de toți amatorii de delicii dulci.
Tiramisu alb are o rețetă originală și delicioasă
Există mai multe rețete de tiramisu alb, dar cea care urmează este una aparte. Reprezintă o combinație cuceritoare de mascarpone, Marsala, coajă de portocală și căpșuni, scrie recipegram.com.
Ingredientele de calitate fac diferența
Tiramisu este desertul preferat de mulți pentru că se pregătește ușor, dar mai ales pentru că are un gust unic, fiind un deliciu chiar și pentru cele mai pretențioase preferințe.
Există numeroase versiuni ale acestui desert, ale cărui ingrediente depind de imaginația și inspirația fiecărui bucătar.
Iată cum se poate prepara această variantă. Rețeta este extrem de simplă și ai nevoie de maxim 15-20 de minute pentru a o fi gata.
Important este să te asiguri că ai ingrediente de calitate. Ingredientele de care vei avea nevoie sunt:
- 2 cești de smântână lichidă specială pentru frișcă
- 1 pachet de cremă de brânză
- 1/2 cană mascarpone
- o ciocolată albă, topită și răcită
- o cană de zahăr
- o linguriță extract de vanilie
- 2 pachete de pișcoturi de șampanie
- 2/3 cană suc de portocale
- 4 cești de căpșuni proaspete, feliate
- Marsala
Cum prepari rețeta de tiramisu alb
Într-un castron mare, bate frișca până când se formează o smântână cu o consistență groasă. Într-un alt castron, bate brânzeturile până devin ușoare și pufoase.
Încorporează treptat ciocolata topită și apoi răcită, 1/2 cană de zahăr și vanilia. Adaugă apoi cele două cești cu frișcă. Înmoaie jumătate din cantitatea de pișcoturi de șampanie cu jumătate din sucul de portocale și cu Marsala și aranjează-le într-o tavă.
Deasupra se așază amestecul de cremă de brânză, apoi un strat de căpșuni. Înmoaie pișcoturile rămase în sucul de portocale rămas și pune din nou un strat de brânză și căpșuni. Se amestecă ușor zahărul rămas în amestecul de cremă de brânză și se adaugă frișca rămasă. Întinde compoziția peste pișcoturi și în final acoperă totul cu căpșunile rămase.
Se pune tava la frigider timp de câteva ore. Dacă dorești, poți pulveriza cu sirop de ciocolată înainte de servire. De asemenea, poți încerca, în funcție de preferințe, și alte variante de topping ca lichiorul de banane, de kiwi sau Limoncello.
Cum păstrezi rețeta de tiramisu alb
Rețeta de tiramisu alb este ideală pentru momentele în care îți dorești un desert rapid, unic și delicios. Nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare nu este cu mult diferit de cel al rețetei clasice de tiramisu.
Desertul nu doar că este delicios, dar este și simplu de făcut. După preparare este necesar să-l pui la frigider pentru a lăsa ingredientele să se așeze.
Rețeta de tiramisu alb se păstrează cel mai bine la rece. Servită a doua zi după preparare, rețeta va avea un gust și mai bun atunci când ingredientele se vor fi așezat și își vor fi combinat gusturile.