Tortul Diplomat este unul dintre dulciurile nelipsite de pe mesele organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, dar și de la aniversări și alte evenimente deosebite.
Este un tort fără coacere, având la bază pișcoturi însiropate și o cremă cu multe fructe proaspete sau din compot. Nu este foarte dulce, este un tort fresh, cremos și răcoros. Se poate prepara sub diferite forme: rotund, sub formă de ruladă sau în tăvi de chec, de unde și denumirea ”la metru”.
Prepară-l și tu sub această formă, pentru că se montează mai ușor și se porționează mai frumos. Îți oferim în acest scop lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-ți ușura munca.
Tort Diplomat la metru – Ingrediente
Pentru prepararea acestui tort, ai nevoie de ingrediente pentru crema cu fructe, pișcoturi și ingrediente pentru decorul tortului.
Pentru cremă și baza tortului:
- 1 pachet de pișcoturi Savoiardi
- 350 ml de smântână pentru frișcă
- 125 gr de zahăr
- 2 ouă de mărime mare
- 150 ml de lapte
- un praf de sare
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 8 gr de gelatină (4 foi)
- 450-500 gr de compot asortat de fructe
- 250 gr compot de ananas, rondele,
- coji de portocale confiate.
Pentru decor:
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 50 gr de zahăr pudră
- căpșuni proaspete sau fructe la alegere.