Usturoiul se poate integra foarte ușor în foarte multe preparate. Având în vedere cât de des este folosit, am putea spune că este esențial să știi cum să păstrezi usturoiul corect.
Trucul care te ajută să păstrezi usturoiul pentru o perioadă lungă de timp fără să încolțească
Indiferent dacă ai o căpățână de usturoi necurățat sau căței individuali, este important să păstrezi usturoiul în mod corespunzător pentru a obține un gust maxim atunci când vine vrei să-l integrezi în preparate.
Chiar dacă atunci când folosești usturoi încolțit acesta nu prezintă riscuri pentru sănătate, aroma lui nu este la fel de intensă ca a celui păstrat corect.
După ce înveți cum să păstrezi usturoiul proaspăt, îl poți folosi în rețete precum paste cu sos de roșii și smântână sau pui la tigaie cu usturoi. Poți încerca și cartofii prăjiți cu usturoi și parmezan. Oricum ai prefera să-l folosești, iată cum să îți păstrezi corect usturoiul.
Cum să păstrezi corect o căpățână de usturoi necurățată
Dacă ai o căpățână de usturoi, depozitarea ei nu se face în frigider. Va începe să încolțească în câteva zile. Păstrează-l într-un loc răcoros, cu o temperatură între 15 și 18 grade Celsius, cu lumină difuză și circulație a aerului.
Dacă alegi să-l pui într-un recipient etanș, ai șanse mari să înceapă să putrezească. Nici pungile din plastic nu sunt o opțiune bună. Aceștia vor capta umezeala, ceea ce va accelera putrezirea usturoiului. În schimb, poți folosi ambalaje din hârtie. Dacă este păstrat corect, o căpățână de usturoi rămâne intactă până la șase luni.