Reclamă

Un nou studiu a descoperit secretul unei „vieți mai lungi”. Cât de mult contează numărul caloriilor pe care le consumi într-o zi

Un nou studiu a descoperit secretul unei „vieți mai lungi”. Specialiștii au dezvăluit cât de mult contează numărul de calorii pe care le consumi într-o zi. New York Post a citat studiul care oferă noi informații prețioase despre longevitate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 octombrie 2024, 6:25

Un nou studiu care a supus șoarecii la o varietate de diete a constatat că factorii genetici au avut un efect mult mai mare asupra duratei lor de viață decât obiceiurile alimentare. Specialiștii spun că dacă vrei să trăiești mai mult, poți controla obiceiurile alimentare, însă factorii genetici vor continua să joace un rol extrem de important.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un nou studiu a descoperit secretul unei „vieți mai lungi”

Pentru cercetarea citată, aproape 1 mie de șoareci diferiți genetic au primit una dintre cele cinci diete. Soarecii consumă 60% din caloriile de bază zilnic. Șoarecii consumă 80% din caloriile de bază zilnic. Șoarecii nu pot mânca o zi pe săptămână, dar în celelalte pot mânca atât cât doresc. Șoarecii nu pot mânca două zile consecutive, dar pot consuma oricât doresc în următoarele zile.

Șoarecilor li s-au făcut teste de sânge periodice. Cei care au urmat o dietă nerestricționată au trăit în medie 25 de luni. Cei care au urmat dietele cu post intermitent au trăit aproximativ 28 de luni.

Șoarecii care au consumat 80% dintre caloriile inițiale au trăit aproximativ 30 de luni. Șoarecii care au consumat 60% din valoarea inițială au trăit 34 de luni. Intervalele de viață au variat în cadrul fiecărui grup.

Cercetătorii au stabilit că dietele foarte sărace în calorii prelungesc durata de viață a șoarecilor, indiferent de cantitatea lor de grăsime corporală sau de nivelul de glucoză din sânge.

Reclamă

Cu toate acestea, autorii studiului au fost surprinși să vadă că șoarecii care au trăit cel mai mult cu dietele restrictive au pierdut cel mai puțin în greutate. Totul s-a întâmplat în ciuda faptului că au mâncat mai puțin.

Concluzia cercetătorilor a fost surprinzătoare. În timp ce restricția calorică este în general bună pentru durata de viață, datele au arătat că pierderea în greutate pierde în fața factorilor genetici.

Cât de mult contează numărul caloriilor pe care le consumi într-o zi

Reclamă

Echipa cercetătorilor a identificat reziliența codificată genetic ca un factor cheie în durata de viață. Echipa spune că un nivel moderat de restricție calorică ar putea fi modalitatea de e ehchilibra sănătatea pe termen lung.

Echipa de cercetare a descoperit că sănătatea sistemului imunitar și trăsăturile legate de celulele roșii din sânge au fost mai clar legate de durata de viață decât de greutate, procentele de grăsime, nivelurile de glucoză și temperatura corpului.

Caracteristicile genetice, care încă nu au fost identificate, joacă un rol semnificativ în modul în care dietele afectează traiectoria de sănătate a unei persoane.

Studiul apare pe măsură ce postul intermitent și pierderea extremă în greutate au devenit populare pentru a preveni obezitatea și a încetini îmbătrânirea.

Specialiștii spun că este necesară o intervenție în stilul de viață, nu doar în alimentație, pentru a avea o sănătate mai bună.

Mișcarea fizică și o dietă echilibrată sunt fără îndoială supreme atunci când vine vorba despre îmbunătățirea sănătății generale.

Restricția caloriilor poate să nu fie pentru toată lumea. Aceasta poate crește riscul de malnutriție și poate provoca alte probleme de sănătate.

Restricția calorică ar trebui discutată cu medicul specialist înainte de a fi implementată în stilul tău de viață. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată care se bucură și zâmbește și care ține frunze în mână într-o zi însorită
Horoscop
2 zodii diurne vor avea noroc cu carul. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii guvernați de Soare sunt cei mai norocoși în această perioadă. Mai precis, 2 zodii diurne vor avea noroc cu carul din partea astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele și ce spun specialiștii...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și reprezintă acea zodie care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024
Horoscop
Zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite
Astrologii au dezvăluit care este zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite pe plan personal și profesional. Este o perioadă de bun augur pentru...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și stă într-o pădure de tomană în timp ce citește dintr-o carte faptul că soarta se schimbă complet pentru două semne zodiacale începând cu 25 octombrie 2024
Horoscop
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Aceste semne zodiacale vor experimenta abundența și bunăstarea. Luna se va alinia cu Uranus și va forma o situație plină...
4
fată frumoasă care face yoga într-o cameră însorită cu o pisică
Horoscop
Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024. Ce spun astrele
Nativii vor avea o vedere de ansamblu a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024 vor rămâne cu ele o...
5
Nicole Kidman, cu părul blond prins la spate
Divertisment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024. Cum s-au îmbrăcat vedetele la eveniment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024 este din nou o sursă de inspirație pentru ținute de gală care să te scoată din anonimat. Vedetele au purtat cele mai spectaculoase look-uri pentru o...
PARTENERI
×