Colagenul este cea mai frecventă proteină care se găsește în organism. Acesta are capacitatea de a ajuta organismul să se dezvolte și să funcționeze corespunzător. Colagenul este esențial pentru rezistența structurii osoase.
Alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism
Atunci când celulele din organism beneficiază de un nivel optim de colagen, acestea capătă un aspect puternic și tineresc. Stimularea creșterii de colagen din corp provoacă un efect în lanț pentru organism. Mai precis, cu cât ai mai mult colagen în corp, cu atât mai mult acesta se va menține tânăr și se va reface.
Elastina și colagenul sunt ambele proteine care se găsesc în piele. Ele lucrează împreună pentru a da pielii textura și forma sa. Elastina se găsește în locurile din corp care se contractă, cum ar fi arterele și plămânii. Organismul are capacitatea de a produce singur colagen prin combinarea aminoacizilor. Acest proces funcționează mulțumită vitaminei C, a zincului și a cuprului. Pentru mai multe alternative de a primi colagen în organism, consultă acest articol.
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, organismul va începe să producă natural din ce în ce mai puțin colagen.
Îți poți da seama că nu mai ai suficient colagen în corp atunci când întâmpini probleme de flexibilitate a tendoanelor și ligamentelor. De asemenea, ridurile din piele sunt un semn al lipsei de colagen, precum și mușchii slăbiți, durerile articulare sau probleme gastrointestinale, scrie cnet.com.
Aloe vera
Aloe vera, mai precis, gelul din această plantă este folosit de secole întregi pentru vindecarea și calmarea rănilor. Motivul principal pentru care este folosit, produce colagen. Închide rănile și calmează arsurile și poate fi administrat inclusiv pe cale orală.
Gelul de aloe poate fi aplicat direct pe piele în formă pură sau sub forma numeroaselor produse de pe piață. Așadar, aloe vera face parte din lista cu alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism, potrivit Healthline.
Alimente bogate în vitamina C
Vitamina C este esențială pentru sintetizarea acidului hialuronic în organism. Acesta are capacitatea de a recupera și de a ameliora articulațiile dureroase.
Consumul de alimente bogate în vitamina C și aminoacizi poate crește nivelul de acid hialuronic și colagen din organism. Acestea se pot găsi în alimente precum portocalele, ardeii roșii, varza kale, broccoli și căpșuni.
Alge
Ingredientele din plante marine sunt extrem de întâlnite în industria cosmetică. Algele au efect benefic asupra pielii, mai ales în cazul expunerii acesteia la factori agresivi precum poluarea. Algele au capacitatea de a preveni oxidarea. De asemenea, algele au capacitatea de a asigura un nivel optim de colagen și elasticitate atât părului cât și pielii tale.
Este un produs destul de des întâlnit, mai ales în cadrul magazinelor cu produse naturiste. Algele se pot consuma ca atare sau sub formă de suplimente orale.