Alimentele inflamatorii pot duce la apariția obezității, dar și a problemelor de inimă. Există o mulțime de obiceiuri sănătoase pe care le poți practica zilnic pentru a ține inflamația la distanță, însă trebuie să fii foarte atent la ce anume alegi să consumi. Este important să fii conștient de greșelile pe care le poți face pentru a le evita din timp.
Alimentul care are puternic efect inflamator
Există o mulțime de alimente care pot provoca inflamația în corp și despre care experții spun că ar fi bine să le evităm. Trista Best, dietetician recunoscut, a povestit mai multe despre alimentele inflamatorii care sunt consumate deseori la cină.
Aceasta a declarat că puiul prăjit este un vinovat major datorită ingredientelor procesate precum uleiul și carbohidrații rafinați. Află mai multe despre efectele negative ale acestuia asupra organismului.
Puiul prăjit și alimentele de tip crispy stripes sunt extrem de periculaose pentru sănătatea organismului. Consumate în exces, aceste produse pot avea un puternic efect inflamator.
Motivul pentru care aceste preparate sunt periculoase se află în spatele procesului de prăjire. Puiul prăjit poate fi inflamator pentru că este adesea preparat în cantități mari de grăsimi nesănătoase și ingrediente procesate.
Atunci când este prăjit, puiul absoarbe o mare cantitate de ulei. Consumate în exces, aceste alimente pot duce la apariția bolilor cronice, inclusiv a bolilor de inimă și cancer.
La ce să fii atentă atunci când alegi să consumi pui prăjit
Multe rețete de pui prăjit de tip fast-food inclus o cantitate impresionantă pe făină și pesmet. De cele mai multe ori acest pesment este obținut din cereale rafinate, spun specialiștii. Aceste cereale au fost lipsite de fibrele și substanțele lor nutritive, iar tu mănânci calorii goale.
Carbohidrații rafinați pot provoca creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru contribuie semnificativ la creșterea inflamației și a rezistenței la insulină, factori de risc pentru bolile cronice. Puiul prăjit este de obicei încărcat cu sare.
Conținutul ridicat de sodiu este un alt semnal roșu inflamator major. Prea mult sodiu poate provoca retenție de apă și creșterea tensiunii arteriale, ducând în cele din urmă la inflamație.
Mâncarea prăjită nu este recomandată nici persoanelor care își doresc să piardă în greutate. Sigur, puiul prăjit poate fi sănătos dacă este pregătit acasă și este consumat în cantități mici. Echilibrul este foarte important în orice dietă.
Nutriționiștii recomandă totuși consumul de alimente antiinflamatorii. Acestea ajută la reducerea inflamației din organism și la reducerea radicalilor liberi. Mai mult, alimentele antiinflamatorii nu sunt foarte scumpe. Acestea pot fi incluse cu ușurință în dieta oricărei persoane. Dacă puiul prăjit este pregătit în casă cu atenție poate fi un adaos excelent de proteine la dieta ta zilnică.
Acest preparat poate să constituie o cină sănătoasă, mai ales dacă este pregătit din ingrediente alese cu atenție.