Cu toate acestea, deși există o mulțime de opțiuni sănătoase care pot ajuta scăderea în greutate, nu este un secret că consumul de carbohidrați procesați poate afecta sănătatea și duce la creșterea în greutate în timp. De fapt, există un carbohidrat nesănătos care te va afecta dacă vrei să slăbești: pastele.
Alimentul puternic inflamator pe care românii îl consumă aproape zilnic
Pentru a afla mai multe despre modul în care pastele pot duce la inflamație și grăsimea abdominală, Lisa Richards, nutriționist și Andrea Maxim, medic naturist licențiat, au explicat pentru shefinds.com care sunt posibilele efecte secundare.
Pastele din grâu pot duce la creșterea în greutate
Nu se poate nega că pastele constituie o cină delicioasă. Cu toate acestea, Richards și Maxim avertizează că acest carbohidrat procesat poate afecta sănătatea. Duce la inflamație și creștere în greutate atunci când este consumat în exces în timp.
Principala problemă aici este faptul că majoritatea pastelor (în special pastele de grâu) sunt făcute din carbohidrați rafinați foarte procesați. „Multe paste de astăzi sunt procesate, ceea ce poate provoca inflamații, probleme gastro-intestinale și, în cele din urmă, creșterea în greutate”, explică Richards.
Richards avertizează că chiar și tipurile de paste aparent „sănătoase” (cum ar fi cele făcute din cereale integrale sau orez) pot fi dăunătoare sănătății atunci când sunt consumate în mod regulat. Maxim menționează că pastele făcute din grâu sunt unul dintre cei mai mari vinovați ai unui metabolism încetinit.
„Orice paste pe bază de grâu vor crește glicemia. Acest lucru provoacă o acumulare mai mare de grăsime. Creează inflamații mai repede decât alte tipuri de paste”, spune ea. Organismul „chiar nu le digeră bine”, deoarece grâul este în mod natural inflamator. Din păcate, ele pot bloca obiectivele de pierdere în greutate.
Ce poți consuma în locul pastelor
Dacă ești dependentă de paste, nu totul este pierdut în ceea ce privește slăbirea. Cheia este pur și simplu să alegi cele mai sănătoase opțiuni posibile pentru a menține inflamația și creșterile nivelului de zahăr din sânge la nivel minim.
Pentru cea mai bună alegere, Maximum are câteva sfaturi: „Cea mai sănătoasă opțiune pentru paste, cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut ridicat de fibre, sunt cele făcute din rădăcină de konjac”, spune ea. Un pachet din aceste paste conține aproximativ 25 g de carbohidrați, menținând în același timp forma și textura de paste pe bază de grâu pe care o cunoaștem și o iubim cu toții.
În plus, rădăcina de konjac este bogată în fibre, care sunt esențiale pentru pierderea în greutate.