Reclamă

Băuturi care te ajută să adormi mai ușor. Cum să ai parte de un somn odihnitor

Dacă te confrunți cu probleme din cauza lipsei de somn, ți-am pregătit o listă de băuturi care te ajută să adormi mai ușor. Poți consuma înainte de culcare un ceai delicios de mușețel sau un suc natural de cireșe. Toate aceste băuturi îți vor oferi o seară liniștită și odihnitoare.

Publicat: 31 ianuarie 2022, 7:20

Studiile au demonstrat că aceste băuturi sunt excelente pentru a avea parte de un somn odihnitor. Persoanele care se confruntă cu probleme din cauza lipsei de somn pot apela cu încredere la ele. Lipsa somnului poate afecta în mod vizibil sănătatea unei persoane, dar și abilitățile care te ajută să dai randament în activitățile de zi cu zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi care te ajută să adormi mai ușor

Deși multe persoane spun că nu ar trebui să consumi lichide înainte de culcare, acest lcuru nu este întotdeauna adevărat. Experții spun că anumite băuturi te pot ajuta să adormi mai ușor. Desigur, dacă nu vrei să te trezești de multe ori în timpul nopții, atunci este indicat să consumi aceste băuturi cu câteva ore înainte de a merge la culcare. Iată o listă de băuturi care te pot ajuta să adormi mai ușor.

Sucul de cireșe

Cireșele sunt fructe excelente cu o aromă bogată. Nu sunt recomandate doar pentru gustul lor savuros, ci și pentru beneficiile asupra somnului. Cireșele sunt bogate în triptofan, un aminoacid benefic care te ajută să te relaxezi.

Un studiu realizat pe 20 de persoane a demonstrat că sucul de cireșe crește nivelul de melatonină, hormonul implicat în reglarea ritmului circadian. Studiul a fost realizat timp de mai multe săptămâni. Nutriționiștii spun că este suficientă o cană de suc de cireșe pe zi pentru ca o persoană să aibă parte de un somn odihnitor.

Reclamă

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este consumat de milioane de persoane din întreaga lume. Acesta are multiple beneficii și oferă un boost sistemului tău imunitar. Mai mult, ceaiul de mușețel reduce inflamația și ajută la îmbunătățirea sănătății tenului tău. Mai multe studii au demonstrat că ceaiul de mușețel ajută la îmbunătățirea calității somnului. În plus, se crede că acest ceai are efecte calmante, fiind benefic pentru persoanele cu anxietate sau care suferă de insomnie. Mușețelul conține apigenină, un flavonoid. Flavonoizii sunt acei compuși chimici care dau petalelor de mușețel culoarea specifică și care sunt plini de antioxidanți ajutând corpul în lupta zilnică împotriva toxinelor. 

Ceaiul de valeriană

Reclamă

Ceaiul de valeriană funcționează într-un mod similar cu cel de mușețel. Acesta este obținut din rădăcinile plantei de valeriană și ajută la relaxarea corpului. Conform publicației Healthline, ceaiul de valeriană ajută în tratarea insomniilor și îmbunătățește vizibil calitatea somnului.

Este recomandată chiar și pentru femeile care sunt la menopauză, în special atunci când suferă de insomnii. Deși există câteva studii care atestă faptul că ceaiul de valeriană îmbunătățește calitatea somnului, mai este nevoie de efectuarea anumitor cercetări înainte de a se stabili că acesta este benefic pentru consumul zilnic.

Ceaiul de mentă

Menta este extrem de versatilă și are o aromă puternică. Folosită într-o mulțime de băuturi, menta a fost pentru prima dată utilizată în medicina tradițională. Se crede că ceaiul de mentă are proprietăți antivirale și antimicrobiene. Menta poate ajuta de asemenea în cazul afecțiunilor gastrointestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, scrie Healthline.com.Ceaiul de mentă se prepară cu ușurință și poate fi consumat seara pentru a calma eventualele dureri de stomac, dar și pentru a te relaxa.Deși este un preparat sigur, el poate interacționa cu anumite medicamente pentru diferite afecțiuni. Astfel, dacă vă aflați sub un tratament anume, ar trebui să consultați medicul înainte de a începe consumul de ceai de mentă.

Laptele cald

Multe organizații de renume recomandă consumarea unui pahar de lapte cald înainte de culcare. Acest lucru se întâmplă pentru că laptele conține triptofan. El crește nivelul de serotonină și ajută la relaxarea corpului. Nivelul crescut de serotonină poate duce rapid la creșterea nivelului de melatonină, hormonul somnului. Mai multe studii au demonstrat că laptele cald ajută la îmbunătățirea calității somnului și poate scădea mișcările din timpul acestuia. Dacă nu ești intolerantă la lactoză, această alegere ar putea fi ideală pentru tine. Un pahar de lapte cald înainte de culcare poate deveni un ritual de relaxare care să te ajute să te odihnești mai bine peste noapte.

Laptele de migdale

Laptele de migdalele se numără printre acele băuturi care te ajută să adormi mai ușor. Migdalele sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. Laptele de migdale este cremos și poate fi un înlocuitor delicios pentru laptele de origine animală. Conform publicației Eat This, Not That, laptele de migdale poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Studiile au fost realizate pe 75 de persoane.

Ele au arătat o îmbunătățire a somnului după ce aceste persoane au consumat lapte de migdale pentru mai multe săptămâni. Un alt studiu realizat pe 442 de studenți a arătat că laptele de migdale a scăzut insomniile în rândul acestora cu 8.4 %. Participanții au fost rugați să consume un pahar cu lapte de migdale pentru două săptămâni. Cu toate că este benefic, persoanele care au alergie la migdale, ar trebui să evite consumul acestei băuturi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×