Reclamă

Beneficiile uleiului de migdale asupra părului. Sfaturi de utilizare din partea dermatologilor

Dermatologii spun care sunt beneficiile uleiului de migdale asupra părului. Acesta lupta împotriva căderii părului, datorită compoziției sale bogată în nutrienți de calitate. Migdalele sunt apreciate încă de pe vremea culturilor antice pentru proprietățile lor vindecătoare.

Publicat: 9 februarie 2023, 6:14

Migdalele au un nivel ridicat de proteine, acizi grași și vitamina E. Aceste proprietăți sugerează că uleiul de migdale poate îmbunătăți strălucirea și rezistența părului tău. Continuă să parcurgi acest articol pentru a descoperii beneficiile nemărginite ale uleiului de migdale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile uleiului de migdale asupra părului

O metodă tradițională pentru a obține un păr lung, strălucitor și puternic este folosirea uleiului de migdale. Ungerea sau masarea scalpului cu ulei de migdale crește fluxul sanguin și stimulează creșterea părului, hrănit de la rădăcini. Alegerea uleiului potrivit este, de asemenea, extrem de importantă. Deși există o listă vastă de uleiuri pentru păr, uleiul de migdale s-a dovedit a fi destul de eficient împotriva căderii părului.

Ajută la calmearea mâncărimilor scalpului

Este cunoscut faptul că o acumulare de celule moarte la nivelul scalpului poate duce la o serie de probleme ale părului. Cu siguranță ai experimentat până acum probleme precum descuamarea, mătreața sau mâncărimile.

Pentru a calma scalpul și pentru a-l ajuta să se refacă, masează-l cu ulei de migdale. Acesta va hrăni și va hidrata zona scalpului, iar tu nu vei mai avea probleme de acest fel, potrivit Healthshots.com.

Reclamă

Menține sănătatea părului

Beneficiile uleiului de migdale asupra părului sunt diverse, iar printre acestea se numeră și întinerirea firului.

Uleiul de migdale este încărcat cu biotină, așa că dacă îți masezi părul cu el vei stimula fluxul sanguin către scalp, îți va hrăni rădăcinile părului, va diminua căderea lui și va face ca acesta să pară mai strălucitor.

Reclamă

Oferă volum părului

Vitaminele și mineralele din uleiurile de migdale stimulează creșterea părului și oferă volum acestora. Uleiul de migdale este, de asemenea, o sursă puternică de antioxidanți, ceea ce înseamnă că ajută la întârzierea apariției încărunțirii premature a părului.

Așadar, masajul scalpului cu ulei de migdale va fi de mare ajutor pentru părul tău.

Înmoaie părul

Printre beneficiile uleiului de migdale asupra părului se numeră și efectul emolient. Acest lucru înseamnă că poate umple golurile din părul tău la nivel celular. Așadar, te vei putea bucura de un păr foarte fin la atingere și de o textură mai moale, în timp. Află ce nu este indicat să faci părului tău pentru a limita degradarea firului.

Repară firul de păr

Proprietățile lubrifiante ale uleiurilor de nuci, cum ar fi uleiul de migdale, diminuează frecarea în timpul coafării părului, scrie Healthline.com. Așadar, cu ajutorul uleiului de migdale, poți trata părul cu tendință de rupere sau cu fire despicate.

Sfaturi pentru utilizare

Beneficiile uleiului de migdale asupra părului pot fi vizibile doar dacă îl aplici corect. Poți începe cu uleiul de migdale direct pe păr, folosind o canitatate mică, între palme, înainte de utilizare. Dacă vrei să te bucuri de strălucire și catifelare, acordă o atenție deosebită vârfurilor părului. Masează uleiul la capătul firului de păr și lasă-l să acționeze după ce îl coafezi.

Poți face inclusiv o mască hidratantă pe bază de ulei de migdale. Amestecă două părți de ulei de cocos la temperatura camerei cu o parte de ulei de migdale și un agent de condiționare natural și cremos, cum ar fi avocado. Aplică masca pe părul curat și las-o să acționeze timp de 40 de minute.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×