Aluatul biscuiților este foarte ușor de preparat. Rețeta este cea clasică de aluat fraged cu unt. Cireșe confiate găsești în hipermarketuri la raioanele de dulciuri. În cazul în care nu le găsești, le poți înlocui cu cireșe congelate, din compot sau chiar din dulceață.
Poți prepara biscuiții și pentru deliciul de zi cu zi, când dorești să te răsfeți cu o ceașcă de ceai și ceva dulce. Sau îi mai poți prepara și în sezonul cireșelor proaspete, pentru deliciul dimineților de vară. Descoperă și rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară.
Mai jos, poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare al biscuiților cu cireșe.
Biscuiți cu cireșe confiate – Ingrediente
- 250 gr de unt cu peste 80% procent de grăsime
- 150 g zahăr pudră aromat cu vanilie
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 400 gr de făină
- 1 linguriță cu esență sau extract de vanilie
- un praf de sare
- 100 gr de cireșe confiate.
Rețeta biscuiților cu cireșe – Mod de preparare
Înainte de a începe procesul de amestecare a ingredientelor, scoate untul de la rece și lasă-l pe masa din bucătărie până când se înmoaie ușor.
Pune untul moale într-un bol și adaugă zahărul pudră peste el. Amestecă bine cele două ingrediente cu un mixer sau cu un tel sub formă de pară. Te oprești din amestecat când obții o compoziție cremoasă. Apoi adaugă oul întreg, gălbenușul și esența. Omogenizează din nou compoziția.
Amestecă făina cu un praf de sare și încorporeaz-o în compoziția de mai sus. Nu folosi mixerul când adaugi făina pentru a nu se înmuia untul foarte mult. Folosește mâinile sau o spatulă. Dacă folosești mixerul, aluatul va mai îngloba făină în plus și biscuiții vor ieșii prea tari.
Pune aluatul într-o pungă de plastic și dă-l la rece pentru aproximativ o oră.
Descoperă și o rețetă de fursecuri steluțe pentru Crăciun.
Cum formezi și coci biscuiți cu cireșe confiate
După încheierea intervalului de o oră, pornește cuptorul la 170 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și rupe din el bucăți mici de aproximativ 25 grame fiecare.
Modelează-le sub formă de bile și așază-le în tava cuptorului pe hârtie de copt. Așază-le la distanțe de 1-2 cm unele față de altele.
Taie cireșele confiate în jumătăți sau le poți lăsa întregi. Așază câte o cireașă la mijlocul fiecărei bile și apas-o ușor cu degetul mai în interiorul aluatului.
Pune tava la cuptor și coace biscuiții pentru 20 de minute la 170 de grade Celsius. Nu îi rumeni în exces pentru a nu deveni tari.
Lasă-i să se răcească și depozitează-i în cutii metalice sau de carton, care se închid bine cu capace. Pune cutiile cu biscuiți cu cireșe confiate în cămară. Poți păstra biscuiții până la 10 zile la loc răcoros, dar nu la frigider.
Dacă mai dorești și alte rețete de biscuiți sau fursecuri, îți recomandăm o rețetă interesantă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.