Reclamă

Brânza cottage în alimentație. Ce beneficii are pentru organismul tău

Brânza cottage este recomandată în alimentație deoarece ajută la creșterea masei musculare, dar și la pierderea în greutate. În plus, ea conține o mulțime de nutrienți benefici organismului. Fiind o brânză de vaci slabă aceasta este extrem de versatilă și ușor de integrat în nenumărate preparate.

Publicat: 18 august 2022, 7:25

Studiile spun că brânza cottage este bogată în vitamina B, magneziu, seleniu, zinc, calciu, potasiu și multe alte minerale esențiale organismului. Conținutul scăzut de grăsimi face ca această brânză să fie ideală pentru îmbunătățirea digestiei. Fiind un tip de brânză cu o cantitate redusă de grăsimi nu trebuie să uităm că acest lucru ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare , a diabetului de tip 2 sau a obezității.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brânza cottage în alimentație

Brânza cottage este ideală pentru persoanele care își doresc să piară în greutate. Aportul mare de proteine te va ajuta să te simți plină pe o perioadă lungă de timp. Conținutul scăzut de grăsime te va asigura că nu vei acumula țesut adipos. În plus, brânza cottage va fi aliatul tău numărul unu când vine vorba de o gustare rapidă, sănătoasă, sățioasă și săracă în calorii. Află mai multe despre beneficiile acesteia și de ce este recomandată în alimentația zilnică.

Are un conținut ridicat de proteine

Unul din motivele pentru care brânza cottage este recomandată în alimentație este acela că este o sursă excelentă de proteine. Brânza cottage are un aport crescut de proteine. Într-o cană de brânză cottage vei găsi aproximativ 24 de grame de proteine.

Aceasta poate fi comparabilă cu un iaurt grecesc simplu cu un procent de grăsime de 2 %. Nu doar că te bucuri de un aport crescut de proteine, dar știi că ai parte de o dietă echilibrată și sănătoasă. Brânza cottage are un conținut scăzut de zahăr. Astfel o poți consuma alături de un fruct sau o linguriță de miere, fără să-ți fie teamă că îți vei strica dieta.

Reclamă

Ajută la scăderea în greutate

Brânza cottage este ideală când vine vorba de o gustare sănătoasă, mai ales dacă îți dorești să pierzi în greutate. Aceasta are un conținut scăzut de grăsimi și zahăr, dar este bogată în proteine. Brânza cottage te poate ajuta să-ți atingi obiectivele când vine vorba de pierderea în greutate.

Studiile au arătat faptul că brânza cottage și alimentele sănătoase, bogate în proteine, sunt extrem de eficiente pentru construirea masei musculare și pierderea în greutate. Alimentele bogate în fibre și proteine îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți sătulă pentru o perioadă lungă de timp. Uite o listă cu alimente bogate în proteine pe care le poți introduce în dieta ta zilnică dacă vrei să pierzi în greutate.

Reclamă

Conține o cantitate crescută de calciu

Brânza cottage este recomandată în alimentație deoarece este o sursă excelentă de Calciu. O cană de brânză de vaci cu 2 % grăsime are în componența sa aproximativ 227 de miligrame de calciu.

Această valoare reprezintă aproximativ 18 % din valoarea zilnică recomandată. Calciul este excelent pentru sănătatea oaselor, echilibrul hormonal și ajută la prevenirea și gestionarea diferitelor boli.

Are un conținut scăzut de grăsimi

Un alt beneficiu al brânzei cottage este acela că are un conținut scăzut de grăsime. Brânza cottage este sățioasă, iar în același timp are un conținut scăzut de calorii. Mulți oameni se feresc să consume brânză deoarece consideră că aceasta are un conținut ridicat de grăsimi.

Totuși, conținutul de grăsime al brânzei cottage este diferit de majoritatea celorlalte tipuri. Brânza cheddar conține 35 de grame de grăsime în timp ce brânza cottage conține doar 5 grame de grăsime. Deși grăsimea nu este în mod direct dăunătoare, aceasta se acumulează treptat și poate duce la apariția problemelor de sănătate. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×