Reclamă

Când e momentul potrivit să faci sport după masă, potrivit specialiștilor

Ești o fire activă și îți place să îți respecți rutina săptămânală de antrenamente. Activitatea fizică îți oferă energia necesară să faci față ritmului alert al zilei. Este recomandată dacă îți supraveghezi glicemia, dare te și ajută să o gestionezi mai bine. Află când e momentul potrivit să faci sport după masă.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 5 mai 2024, 8:18

Sincronizarea și ordinea sesiunilor de exerciții fizice pot face diferența în acest caz, potrivit specialiștilor. Astfel vei avea un control mai bun asupra zahărului din sânge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când e momentul potrivit să faci sport după masă

Mersul pe jos timp de doar două minute după mese ajută la scăderea glicemiei. Este recomandat să faci să faci exerciții fizice după-amiaza sau seara. Vei avea un control mai bun asupra glicemiei, decât dacă faci exerciții în prima parte a zilei.

Principiul FITT reprezintă frecvența, intensitatea, timpul (durata) și tipul de exercițiu. Aceștia sunt parametrii folosiți de cercetătorii de la Universitatea din Roma pentru a determina care este cel mai bun moment să faci sport după masă.

În acest caz, ei au adăugat un al treilea „T” reprezentat de sincronizare. Ține cont de acești parametrii și vei determina astfel cel mai bun moment să faci sport în raport cu mâncarea. Recomandarea specialiștilor, potrivit Eating Well este să incluzi 45 de minute de orice tip de exerciții fizice, la orice intensitate, după mese. Asta te va ajuta la îmbunătățirea răspunsului glicemiei după masă.

Combină exercițiile fizice cu execițiile aerobice

Reclamă

Cercetătorii au luat în considerare momentul în care nivelurile de glucoză tind să atingă vârful după ce mănânci. Glicemia atinge de obicei un vârf între 30 și 60 de minute imediat după masă. Potrivit studiului, ar trebui să începi să faci mișcare la 15 minute după ce ai mâncat, pentru a gestiona mai bine nivelul de zahăr din sânge.

Cele mai recomandate exerciții fizice pentru controlul nivelului glicemiei sunt mersul pe jos și joggingul. Ia în calcul sfaturile lor de a le combina cu exercițiile aerobice și cu cele de rezistență. De exemplu, urcatul scărilor sau exercițiile eliptice. Combinația dintre cele două este cea mai bună alegere, care oferă beneficii superioare în comparație cu fiecare tip de mișcare în parte, pentru îmbunătățirea controlului glicemiei pe 24 de ore.

Durata ideală a sesiunii de exerciții fizice după masă

Reclamă

Durata ideală se încadrează într-un interval larg de timp și oferă o anumită marjă de manevră. Așadar, este o veste bună, dacă nu ai timp sau capacitatea de a ieși la o plimbare de 45 de minute după fiecare masă. Cercetătorii notează că exercițiile fizice de la 10 la 120 de minute, la intensitate moderată sunt eficiente pentru a te ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge după masă.

Ia pauze de activitate de trei minute la fiecare 30 de minute de mișcare. Acest lucru adaugă o valoare semnificativă în gestionarea glicemiei, comparativ cu efectuarea unei sesiuni de exerciții fizice continue de 20-30 de minute. Alternează exercițiile cu pauze frecvente de activitate pe parcursul zilei.

Ai grijă să alternezi rutina de execiții fizice recomandate de specialiști. Alege o combinație de exerciții pe care să le poți integra în programul tău zilnic, în funcție de cum îți organizezi mesele. Astfel nu te vei plictisi, nu va interveni o rutină care să te facă să renunți și te vei bucura de un program de antrenamente accesibil, potrivit nevoilor tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×