Când vine vorba de aromă și gust, înghețata poate fi alegerea ideală. Deși este un desert care îți poate aduce rapid zâmbetul pe buze, nu trebuie să uiți că înghețata poate fi plină de zahăr, calorii și uneori aditivi artificiali.
Cât de sănătos este consumul de înghețată
Tamar Samuels, un dietetician înregistrat, ezită să eticheteze alimentele ca fiind bune sau rele. Dieteticianul spune că „un aliment rău” poate declanșa sentimente de vinovăție atunci când este consumat de o persoană.
În plus, consumat cu moderație, chiar și un „aliment rău” poate fi un mic moment de bucurie. Totuși, în timp ce alimentele sunt hrănitoare, altele sunt mai puțin bogate în nutrienți.
Înghețata este un aliment bogat în calorii, zahăr și grăsimi, dar care poate fi savurat cu moderație într-o dietă sănătoasă.
Există multe tipuri de înghețată pe piață, cu profiluri nutriționale diferite, așa că este important să citești cu mare atenție etichetele. În general, o porție de înghețată poate conține chiar și 30 de grame de zahăr și 13 grame de grăsimi saturate, spun cei de la Healthline.
Limita zilnică recomandată de Asociația Americană a Inimii pentru aportul de zahăr adăugat nu este mai mare de 36 de grame pentru bărbați și 25 de grame pentru femei.
Astfel, o porție de înghețată poate avea o cantitate puțin prea mare de zahăr, dar consumată cu măsură nu ar trebui să reprezinte o problemă.
În ciuda faptului că îngheața este bogată în zahăr și grăsimi saturate, dieteticienii spun că aceasta poate fi integrată cu succes într-o dietă echilibrată.