Datorită artei machiajului permanent, acest lucru este posibil. Află care este diferența dintre sprâncene pudrate și microblading. Descoperă tehnica de machiaj permanent care ți se potrivește.
Care este diferența dintre sprâncene pudrate și microblading
Microbladingul este ideal dacă ai sprâncene rare, inegale sau subțiri. Tehnica folosește un instrument portabil echipat cu ace minuscule pentru a crea mici lovituri. Acestea sunt asemănătoare cu cele ale părului, pe straturile superficiale ale pielii, în timp ce se depune pigmentul.
„Trăsăturile ajung să arate ca niște fire de păr reale din sprâncene”, spune Alexa Nika, maestru în machiaj permanent, citată de Instyle. „În timp, pigmentul se va estompa. Va fi necesară o reîmprospătare la fiecare 12-18 luni, pentru a menține culoarea și formasprâncenelor”, adaugă Nika.
Durata totală a programării este cuprinsă între o oră și jumătate și două ore. Va fi nevoie să faci și o vizită de control, între patru și șase săptămâni mai târziu, pentru retușuri.
Sprâncenele pudrate sunt perfecte dacă îți dorești un aspect de sprâncene umplute, conturate ca atunci când te machiezi. În timpul acestei tehnici, este folosit un stilou de tatuaj cu ac fin. Acesta încorporează mici puncte de pigment în straturile superficiale ale pielii. Rezultatul îți va plăcea cu siguranță: sprâncenele tale vor fi moi, pudrate și conturate.
Procedura durează între două și trei ore. Poți avea nevoie de o ședință suplimentară între patru și opt săptămâni mai târziu, pentru intensificarea culorii. Sprâncenele pudră sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, potrivit specialiștilor în machiajul permanent.
Cum te pregătești pentru machiajul permanent al sprâncenelor
Dacă ai ales tehnica de machiaj permanent care ți se potrivește, trebuie să știi ce presupune procesul de pregătire, înainte de a merge la programare. Atât pentru microblading, cât și pentru sprâncenele cu pudră, va trebui să încetezi să te mai pensezi, să îți întinzi sau să îți vopsești sprâncenele cu aproximativ patru săptămâni înainte.
Astfel, tehnicianul va avea o idee mai clară despre forma corectă și umplerea naturală a sprâncenelor tale. De asemenea, va trebui să renunți la lasere, peelinguri chimice, microdermabraziune sau tratamente faciale. Acestea îți pot subția stratul superior al pielii și pot duce la plasarea necorespunzătoare a pigmentului și la o slabă reținere a culorii.
Sfaturi pentru îngrijirea ulterioară procedurii
Indiferent pe care dintre cele două proceduri o alegi, este normal să apară o ușoară roșeață sau umflături, la finalul procesului. Zona poate fi sensibilă la atingere, dar acest lucru va dispărea în câteva ore. Poți pune o compresă rece care va reduce umflătura. Te poate ajuta și la ameliorarea disconfortului. Specialiștii recomandă să eviți expunerea la soare timp de două săptămâni. Aplică zilnic o cremă hidratantă, pentru a favoriza vindecarea.
Principala diferență între microblading și sprâncenele pudră constă în tehnică. Este foarte important să alegi un tehnician acreditat și certificat în machiaj permanent. Experiența acestuia te ve ajuta să alegi cea mai potrivită tehnică pentru tine și te vei bucura de o vindecare ușoară și un rezultat adaptat nevoilor tale.