Fasolea neagră, pinto, fasolea albă sau roșie, indiferent pe care o alegi, nutriționiștii spun că nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Conform Consiliului de fasole uscată din SUA, fasolea preferată a americanilor este fasolea pinto. Aceasta este folosită într-o mulțime de rețete gustoase și delicioase.
Care sunt cele mai sănătoase tipuri de fasole
Fasolea vine într-o mulțime de sortimente. Mulți o consideră centrul nutrițional al fiecărei mese. Fasolea este plină de fibre, proteine, fier, amidon rezistent, o formă sănătoasă de amidon care îmbunătățește sănătatea intestinului, deoarece nu crește glucoza.
De asemnea, fasolea conține polifenoli, care acționează ca antioxidanți ce pot proteja împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Cele mai bune alegeri pentru dieta ta zilnică vor depinde de ceea ce vrei să obții din consumul de fasole.
Dacă ești în căutarea unei mese bogate în proteine, atunci poți opta pentru fasolea neagră. Aceasta conține aminoacizi esențiali pentru organism. Proteinele și fibrele te vor ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp și vor ajuta la reglarea nivelului zahărului din sânge.
Studiile au arătat, de asemenea, că fasolea neagră îmbunătățește răspunsurile la glucoză și că are potențial antiinflamator. Descoperă mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți. Acestea reduc inflamația din organism. Fasolea albă este bogată în mangan, un oligomineral care ajută la îmbunătățirea sistemului osos și a sistemului imunitar.
Beneficiile generale ale consumului de fasole
Fasolea are o mulțime de beneficii pentru sănătate, susțin nutriționiștii pentru Healthline. Fasolea este densă din punct de vedere nutrițional. În plus, aceasta este versatilă și poate fi inclusă într-o mulțime de preparate.
Multe bucătării folosesc fasolea ca ingredient integral, ceea ce înseamnă că poți găti cu diferite arome și ingrediente pentru a transforma un preparat simplu într-unul extraordinar. Cosnumul de fibre trebuie făcut cu mare atenție. Dacă nu te hidratezi suficient, atunci ar putea să-ți îngreuneze digestia.