Înainte de a pregăti ingredientele pentru o astfel de rețetă este necesar să ții cont de câteva critrerii importante.
Asigură-te că ai îndepărtat toate oasele de la pește. Dacă optezi pentru a fileta peștele acasă, îl poți dezosa mai ușor așezându-l pe spatele unui bol. Oasele devin mult mai vizibile. Folosește o pensetă de bucătărie pentru a extrage cu ușurință oasele. Apoi, lasă mai întâi peștele la marinat cu un mix de condimente, timp de cel puțin 30 de minute.
Unge fileurile de pește cu ulei de măsline, apoi stropește-le cu suc de lime, proaspăt stors. Dacă stropești mai întâi peștele cu suc de lime, acesta va fierbe din cauza acidului citric. În schimb, dacă ungi peștele cu ulei de măsline, acesta va proteja suprafața peștelui.
Pentru rețetele de carpaccio de pește poți folosi diverse tipuri de pește proaspăt: somon, păstrăv, dorada sau biban de mare. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o delicioasă rețetă de carpaccio de pește.
Carpaccio de somon cu lime și piper roz – Ingrediente
- 300 gr file de somon
- sare și piper
- 1 linguriță de zahăr, opțional
- 2 căței de usturoi
- sucul și coaja de la un lime
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1 lingură cu piper roz, boabe
- pâine prăjită pentru servit
- smântână sau cremă de brânză
- verdeață proaspătă
Rețeta Carpaccio de somon – Mod de preparare
Ideal ar fi să achiziționezi peștele direct filetat, pentru a economisi timp. Începe prin a pregăti o marinadă pentru a da gust delicios peștelui.
Pune în recipientul unui blender 2 căței de usturoi, puțină coajă de lime răzuită, 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de zahăr și câteva boabe din cele două tipuri de piper. Procesează aceste ingrediente până obții o pastă. Poți pisa aceste ingrediente folosind un mojar cu pistil pentru mujdei. Adaugă și puțin suc de lime, pentru o consistență mai fluidă.
Unge fileurile de somon cu puțin ulei de măsline, apoi tartinează-le cu pasta de usturoi. Acoperă-le cu folie de prospețime și dă-le la rece pentru cel puțin 30 de minute.
După acest interval de timp, clătește fileurile de somon, cu puțină apă rece pentru a îndepărta ingredientele de marinadă. Rolul marinadei este doar de a da un plus de gust peștelui.
Așază fileurile de somon pe platou, unge-le cu puțin ulei de măsline, apoi stropește-le cu suc de lime, proaspăt stors. Macină peste acestea puțin piper roz și poți servi deliciosul preparat.
Poți opta să îl servești cu felii prăjite de pâine simple sau stropite cu ulei de măsline. O altă variantă este să tartinezi feliile de pâine cu o cremă de brânză, peste care să presari puțină verdeață tocată.
Îți recomandăm să încerci și combinația cu o cremă de smântână amestecată cu verdeață proaspătă.
Dacă dorești o rețetă de pește preparat, nu ezita să încerci rețeta de pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi.
Spor și poftă bună!