Cele mai recomandate sortimente de pește pentru a fi preparate în sos de roșii cu usturoi sunt: macroul, codul, păstrăvul și dorada.
Codul este un pește sănătos foarte bogat în proteine, dar sărac în grăsimi. Are însă și un conținut bogat în vitaminele B12 și B6, niacina, vitaminele E, A și C și minerale esențiale pentru sănătatea organismului. În același timp, codul reprezintă o sursă bună de acizi grași omega-3 și omega-6. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o rețetă delicioasă cu pește cod.
Pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi – Ingrediente
- 1 kg pește cod
- sare și piper
- 400 ml suc concentrat de roșii
- 1 linguriță de zahăr
- 30 ml ulei
- 5 căței de usturoi
- sucul de la o lămâie
- 1 linguriță cu boabe de coriandru
- 1 crenguță de cimbru
- 3-4 frunze de busuioc
- câteva fire de pătrunjel verde
Pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi – Mod de preparare
În primul rând curăță peștele, dacă l-ai achiziționat necurățat. Apoi porționează-l în bucăți mai mici, pentru a se pătrunde uniform.
Pune bucățile de pește într-un vas termorezistent de ceramică, sau de yena. Unge-l cu ulei, presară sare și piper, proaspăt măcinate. Stropește bucățile de pește cu sucul de la o lămâie și dă vasul la cuptor, la 180 de grade Celsius.
Lasă bucățile de pește să se rumenească pe prima parte, apoi întoarce-le pentru a se rumeni și pe a doua parte.
Între timp, pregătește sosul de roșii cu usturoi.
Curăță usturoiul și strivește-l cu dispozitivul special. Păstrează un cățel de usturoi pentru la final de preparare. Pune sucul de roșii într-un vas și amestecă-l cu usturoiul strivit. Adaugă boabele de coriandru, frunzele de busuioc tocate mărunt și crenguța de cimbru. Adaugă și o linguriță de zahăr pentru a regla aciditatea roșiilor. Amestecă bine aceste ingrediente și toarnă amestecul peste bucățile de pește.
Mai lasă deliciosul pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi să se prepare 15 minute și adaugă ultimul cățel de usturoi strivit. Adăugat la final de preparare, acesta va accentua gustul de usturoi.
La final, dup stingerea focului, adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt, pentru un plus de prospețime. Poți servi peștele în sos de roșii cu usturoi alături de o garnitură de cartofi.
Și garnitura de fasole verde la tigaie este potrivită pentru peștele la cuptor. Însă puteți opta pentru o salată rucola simplă și sănătoasă.
La fel de simplă și gustoasă este și rețeta de file de macrou în sos cu usturoi.
În speranța că ți-am stârnit pofta cu rețeta de pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi, îți urăm spor la preparat și poftă bună la savurat!