Clătitele sunt extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de preparate. Clătitele pot fi dulci, dar și sărate. Indiferent de modul în care alegi să le servești, trebuie să respecți câteva reguli simple pentru a obține consistența perfectă a aluatului.
Câte linguri de făină ar trebui să pui în aluatul de clătite
Clătitele sunt considerate a fi unele dintre cele mai îndrăgite deserturi. Rețeta este ușoară și este aleasă deseori de bucătarii amatori. Nu ai nevoie de foarte multă experiență în bucătărie pentru a putea prepara o porție de clătite.
Fiind o rețetă simplă, aceasta poate fi încercată de oricine se află la început de drum în arta bucătăriei. Descoperă și tu câte linguri de făină ar trebui să pui în aluatul clătitelor pentru a scăpa de cocoloașe. Pentru a obține compoziția perfectă, din aluatul tpu nu trebuie să lipsească nici apa minerală.
Dacă respecți indicațiile bucătarilor specialiști, autentic vei obține clătitele perfectă. Inclusiv ordinea ingredientelor este extrem de importantă pentru a avea parte de reușită. Pentru a obține o porție mare de clătite vei avea nevoie de 400 de grame de făină.
Aceasta trebuie cernută înainte și nu trebuie adăugată deodată. Specialiștii recomandă să adaugi 4 linguri de făină, untul topit și să amesteci totul cu un tel, apoi toarnă iaurtul și apa minerală, iar mai apoi restul de făină.
În felul acesta compoziția ta va fi omogenizată și vei evita riscul de a face cocoloașe, spun specialiștii.
Cum prepari clătite pufoase cu iaurt
Pentru a pregăti clătite pufoase cu iaurt ai nevoie de câteva ingrediente simple:
- 4 ouă
- 600 de gr de iaurt
- 40 gr de unt
- 300 ml apă minerală
- 50 gr de zahăr
- 5 gr de sare
- 400 gr de făină
- esență de vanilie sau portocală, în funcție de preferințe
- ulei
Pune primele linguri de făină cernută într-un bol și adaugă untul topit. Amestecă bine compoziția, iar apoi adaugă peste ele sarea, zahărul, iaurtul și apa minerală. Amestecă bine până ce compoziția ta se va omogeniza foarte bine.
Adaugă apoi aromele tale preferate de esență, dar și puțină coajă de lămâie răzuită fin. Adaugă ouăle și puțin ulei și amestecă totul bine.
Poți încerca să adaugi și puțin zahăr vanilat pentur un plus de gust. Apa minerală este cea care va face clătitele tale să fie mult mai pufoase. După ce ai amestecat bine compoziția este recomandat să o lași timp de 10-12 minute pentru ca ingredientele să se așeze bine.
Pune o tigaie de diametrul d e24-25 de cm la încins. Unge tigaia cu puțin ulei, apoi adaugă primul polonic din compoziție. Întinde-l pe toată suprafața tigăii, apo lasă clătita să se rumenească frumos pe prima parte. După ce s-a rumenit bine o poți întoarce și pe cealaltă parte. Poți să servești clătitele delicioase cu dulceață de afine sau cu gemul tău preferat.