Clătitele fac parte din categoria de deserturi apreciate în întreaga lume. Sunt rapid de făcut și pot fi pregătite într-o mulțime de combinații delicioase. Acesta pot fi servite cu tot feluri de toppinguri, fructe sau pot fi înglobate în rețete sărate de aperitiv.
Cu ce este recomandat să amesteci făina pentru aluatul clătitelor
Clătitele sunt unele dintre cele mai iubite preparate. În Statele Unite ale Americii este o adevărată tradiție să le servești la micul dejun, iar la noi în țară sunt apreciate de către cei mici, dar și de părinți.
Dacă vrei ca aluatul clătitelor tale să fie mult mai des și mai pufos, ei bine află că există un ingredient secret pe care îl poți adăuga în rețeta ta clasică.
Pentru a avea clătite moi și pufoase, bucătării specialiști recomandă să incluzi în aluatul acestora bere sau cidru.
Berea este folosită de mulți bucătari drept ingredient secret pentru a obține clătite pufoase. În egală măsură poate fi folosit și cidrul pentru a obține clătite cu textură și gust delicios. Aceste două băuturi sunt bogate în dioxid de carbon și în drojdie naturală.
Aceste două elemente ajută la creșterea și aerisirea aluatului de clătite. Astfel, clătitele capătă o consistență pufoasă și ușoară.
În plus, aroma berii se va combina cu celelalte ingrediente într-un mod amnios și va adăuga clătitelor un plus de savoare.
Data viitoare când te pregătești să prepari clătite delicioase, ia în calcul și acest truc simplu pentru a le face mai pufoase. Între timp încearcă și rețeta noastră de clătite pe care le poți servi alături de fructele de sezon.
Cum adaugi berea sau cidrul în rețetele tale de clătite
Nu ai nevoie de multă iscusință în bucătărie pentru a adăuga acest ingredient nou în rețeta clasică. Începe prin a aduce un bol pe masa de lucru.
În acesta amestecă făina cu un vârf de sare și cu puțin zahăr. După ce ai amestecat bine ingredientele uscate, adu berea sau cidrul și toarnă treptat în compozițe. În timp ce torni amestecă energic cu ajutorul unui tel. La final trebuie să ai o compoziție omogenă, fără cocoloașe.
Este important să amesteci energic tocmai pentru a evita formarea cocoloașelor în aluatul de clătite pufoase și moi. Continuă cu acest procedeu de amestecare până când compoziția ta devine de o consistență lichidă, dar în același timp densă. Încearcă și rețeta de clătite cu ciocolată și banane.
Pasul cel mai important este ca aluatul să fie amestecat cu multă grijă. Nu trebuie să exagerezi, dar nici nu trebuie să lași cocoloașele să se formee. După ce a fost omogenizat, se recomandă ca aluatul să se lase la odihnit pentru câteva zeci de minute.
Înainte de a pregăti delicioasele clătite, încearcă să lași aluatul cel puțin 20 de minute. În felul acesta făina va absorbi toate ingredientele lichide. Tot ce trebuie să mai faci apoi este să pui o tigaie cu puțin ulei la încins și să începi să gătești clătitele pufoase și dense.