Clătitele nu sunt doar umplute cu ciocolată, ci sunt preparate dintr-un aluat cu sirop de ciocolată. Au o textură mai densă, sunt mai consistente și mai spectaculoase. Pot fi preparate cu succes și ca blaturi pentru torturi delicioase.
Nu ezita să le prepari și tu și să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert de senzație.
Urmărește în continuare rețeta completă cu listă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Clătite cu ciocolată și banane – Ingrediente
Pentru prepararea clătitelor ai nevoie de ingrediente separate pentru aluat și alte ingrediente pentru umplutura acestora.
Pentru aluat de clătite cu ciocolată:
- 100 gr ciocolată cu lapte
- 25 gr unt
- 500 ml lapte
- 1 praf de sare
- 150 gr de făină
- 3 ouă de mărime medie
- puțin ulei pentru uns tigaia.
Pentru crema de ciocolată:
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 ml de frișcă lichidă, îndulcită
- 25 gr de unt
- nuci sau alune mărunțite (opțional)
- banane.
Clătite cu ciocolată și banane – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul de clătite. Adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de un mixer cu bol sau de un bol simplu și un tel. Îți mai este utilă de o crăticioară, o tigaie antiaderentă și o spatulă pentru întors clătitele.
Cum prepari aluatul pentru clătitele cu ciocolată
Rupe ciocolata în bucăți mai mici și pune bucățile în crăticioara așezată pe flacăra argazului. Adaugă în cratiță și untul și laptele. Amestecă cu spatula ingredientele până când ciocolata și untul se topesc și se transformă într-un sirop omogen. Stinge focul și lasă siropul să se răcească bine, înainte de a-l amesteca cu restul ingredientelor.
Pune în bolul mixerului cele trei ouă și adaugă peste ele un praf de sare. Amestecă-le până la omogenizare, apoi adaugă siropul de ciocolată. Omogenizează din nou compoziția și încorporează făina adăugată treptat. Lasă compoziția la odihnit pentru10-12 minute.
Pentru a coace clătitele, unge tigaia foarte puțin cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Pune câte un polonic din compoziție în ea și rumenește frumos clătita, întorcând-o și pe partea cealaltă.
Când ai terminat de preparat toate clătitele, poți pregăti și umplutura acestora. Descoperă aici și o rețetă de clătite cu sirop natural de fructe.
Cum prepari crema pentru clătite cu ciocolată și banane
Pentru crema de ciocolată, pune frișca la încălzit în cratița așezată pe flacăra aragazului. Adaugă în aceasta untul și ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă până când acestea se topesc, iar compoziția este uniformă.
Stinge focul și lasă crema la răcit, apoi introdu mixerul în ea și amestec-o bine pentru a-i oferi cremozitate. Poți aromatiza crema cu esențele preferate. O poți face mai consistentă adăugând în ea și nuci sau alune mărunțite.
Unge clătitele cu un strat generos de cremă, așază câte o banană decojită în interior și rulează-le. Decupează-le marginile pentru un aspect frumos și uniform.
Și dacă îți plac clătitele cu ciocolată, îți oferim și o rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure.