Salata de vinete se numără printre preparatele preferate ale tuturor românilor. Acest preparat gustos este în topul preferințelor în perioada sezonului cald. Profită de vinetele din grădină sau de pe piață și transformă-le în preparate delicioase.
Ce poți pune în salata de vinete ca să nu aibă un gust amărui
Nu trebuie să ratezi sezonul vinetelor. Gospodinele te invită să prepari o rețetă simplă, dar gustoasă. Salata de vinete vine într-o mulțime de variante.
Rețeta este adaptată în funcție de fiecare zonă a țării. Este un aperitiv gustos și este savurat în întreaga țară. Pe lângă faptul că are un gust minunat, salata de vinete are și o mulțime de beneficii nutriționale. Vinetele sunt bogate în nutrienți și vitamine.
Totodată, nutriționiștii susțin că vinetele nu conțin multe calorii, ceea ce înseamnă că salata de vinete nu te îngrașă dacă este consumată cu moderație.
Deși rețeta de salată de vinete variază, despre gospodinele din Maramureș se știe că acestea au un ingredient secret pentru a face ca salata de vinete să nu aibă un gust amărui.
Pentru început trebuie să te asiguri că vinetele au fost coapte la grătar. În timp ce acestea se coc, te poți ocupa de maioneza pe care urmează să o folosești la salată.
Maioneza preparată în casă este mult mai delicioasă și mai sănătate decât cea din magazin. Pentru ca salata ta de vinete să nu aibă un gust amărui, tot ce trebuie să faci este să lași vinetele foarte vine le scurs. Zeama vinetelor este cea care le dă acestora un gust amărui.
Dacă zeama este scursă foarte bine, atunci salata ta de vinete nu va mai avea un gust amărui. Pentru un plus de savoare tot ce trebuie să faci este să adaugi în salata ta un strop de zeamă de lămâie.
De câtă ceapă este nevoie pentru salata de vinete
Rețeta de salată de vinete nu este completă dacă nu folosești și puțină ceapă. Preferințele românilor diferă, însă ceapa este neplisită din rețeta tradițională.
Majoritatea experților în gastronomie spun că ar trebui să folosești o ceapă de dimensiuni medii sau două cepe mai mici pentru o rețetă completă a salatei de vinete.
Intensitatea gustului pe care îl oferă ceapa se datorează și tipului de ceapă pe care alegi să-l folosești. Ceapa roșie și ceapa uscată sunt ideale dacă vrei ca salata de vinete să aibă o aromă puternică.
Ceapa albă și ceapa verde sunt ideale dacă vrei ca salata de vinete să aibă o aromă delicată. Experții recomandă să adaugi ceapa treptat.
Evită să pui toată ceapa deodată. Ceapa adăugată treptat te va ajuta să potrivești gustul salatei și să faci cele mai bune alegeri pentru tine, spun experții de la Parade.com.
Nu uita că rețeta de salată de vinete poate fi adaptată în funcție de preferințe și nevoi. Alege cea mai bună variantă pentru tine și încearcă să te bucuri de gustul său spectaculos.