Kimchi, un aliment fermentat tradițional din Coreea, este tot mai popular în întreaga lume. Dacă intri în magazinele asiatice, atunci sigur o să găsești acolo kimchi în vitrinele speciale. Indiferent dacă este cumpărat din magazin sau făcut în casă, kimchi are un profil nutrițional impresionat și poate oferi potențiale beneficii pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă mănânci kimchi în fiecare zi
Kimchi este un fel de mâncare care conține vitamina A, C și bacterii prietenoase pentru intestin.În timp ce multe bacterii sunt prezente în mod natural în legume, bacteriile de acid lactic sunt bacteriile dominate în kimchi.
În timpul fermentației, aceste bacterii produc un acid lactic care conferă legumei un gust acru distinctiv. În Bacteriile din kimchi sunt considerate eroii necunoscuți ai sistemului digestiv, care susțin sănătatea intestinală.
Consumul de kimchi este asociat cu creșterea diversității și cantității de bacterii intestinale care produc acizi grași cu lanț scurt, ce mențin mucoasa intestinală sănătoasă.
Totodată, specialiștii spun că kimchi îmbunătățește sănătatea creierului. Probioticele din kimchi pot îmbunătăți, de asemenea, sănătatea inimii, scrie Healthline.
Kimchi este făcut din legume, astfel încât să beneficiezi de toate avantajele nutriționale ale legumelor. Kimchi are un conținut scăzut de calorii, conține multe fibre și este plin de vitamine. De exemplu, kimchi este o sursă excelentă de vitamina K, un nutrient care promovează coagularea sângelui.
Studiile susțin că te poate ajuta să-ți întărești sistemul imunitar
Consumul de alimente fermentate precum kimci, care conțin probiotice, a fost asociat cu susținerea funcției digestive și imne.
Este larg recunoscut faptul că o parte semnificativă a sistemului imunitar rezidă în intestin, unde o comunitate divers de microorganisme joacă un rol crucial în menținerea forței imune. Specialiștii spun că kimchi conține, de asemenea, o mulțime de antioxidanți benefici.
Antioxidanții au puterea de a proteja corpul de radicalii liberi, care pot deteriora celulele corpului. Descoperă aici o listă de alimente bogate în antioxidanți și vezi cum le poți include în dieta zilnică.
Riscuri și contraindicații
În ciuda beneficiilor sale pentru sănătate, kimchi are un conținut ridicat de sodiu. O cană de kimchi poate conține chiar și 747 de miligrame de sodiu, o treime din dona zilnică recomandată.
Datorită conținutului ridicat de sodiu, specialiștii spun că poate crește riscul unei persoane de hipertensiune arterială.
Mai mult, kimchi ar putea crește sensibilitatea la histamină. Mai mult, acidul lactic produs în timpul fermentației ucide potențialii agenți patogeni. Totuși, dacă faci kimchi acasă este important să igienizezi în mod corespunzător toate uneltele folosite, spun specialiștii de la EatingWell.com.
Ca orice alt aliment, kimchi ar trebui consumată cu măsură. Acest produs nu este asociat cu potențialele probleme de sănătate, dar este recomandat să fie consumată cu măsură. Kimchi se poate integra cu ușurință în dieta zilnică.
Pentru persoanele care preferă mâncare asiatică, acest produse este nelipsit. Kimchi este recomandat să fie depozitat la o temperatură de 4 grade Celsius.
Deoarece kimchi este un produs fermentat, acesta va contntiua să fermenteze chiar și în timpu depozitării, iar aroma sa se poate schimba dacă nu este consumat la timp.