Alimentele bogate în antioxidanți nu au fost niciodată mai importante ca acum. Acestea ajută la reducerea inflamației care poate fi provocată de poluarea din aer, fumul de tutun, alcool sau alimente procesate. Lumea înc are trăim în prezent duce la apariția bolilor de sănătate care au de multe ori la bază inflamația din corp.
Alimente bogate în antioxidanți
Antioxidanții sunt niște molecule car sunt construite în așa fel încât să contracareze efectele negative ale stresului oxidativ. Consumul de alimente bogate în antioxidanți te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate, dar și să încetinești procesul de îmbătrânire. Uite o listă cu cele mai importante alimente pe care le poți include în dieta ta pentru a avea o viață sănătoasă și îndelungată.
Afine
Pe lista de alimente bogate în antioxidanți de află afinele. Acestea sunt excelente consumate la micul dejun alături de iaurtul și semințele preferate. În aceeași categorie de fructe benefice intră și murele, coacăzele, murele și căpșunile. Uite o metodă excelentă prin care poți să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp.
Afinele sunt o sursă excelentă de vitamine, fibre și antioxidanți. Mai multe studii au demonstrat că acestea pot reduce în mod vizibil inflamația dacă sunt consumate în mod regulat. În plus sunt sărace în calorii și te vor ajuta dacă te lupți cu kilogramele în plus. De-a lungul timpului s-a dovedit faptul că afinele pot ajuta la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare.
Prune
Dulci și zemoase, prunele sunt un alt exemplu ideal de alimente bogate în antioxidanți. Pe lângă antioxidanți, prunele sunt o sursă ideală de vitamina C. O porție medie de prune poate conține chiar și 6.5 mg de vitamina C, însemnând un procent de 10 % din valoarea totală recomandată zilnic.
Consumul regulat de prune poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate ajuta la prevenția apariției bolilor cardiovasculare. Prunele sunt excelente și pentru reglarea tranzitului intestinal, scrie EatThis,NotThat.
Spanacul
Salata de orice fel se află pe lista de alimente bogate în antioxidanți. Acesta este și cazul spanacului. Consumul regulat de spanac ajută la reducerea riscului de obezitate, a apariției diabetului de tip 2 și a inflamației din corp.
Spanacul este folosit în nenumărate preparate și este bogat în fibre. Fibrele îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă te confrunți cu kilogramele în plus, atunci spanacul ar putea fi ideal pentru tine. Îți recomandăm o rețetă de suc verde cu spanac și castravete care îți va oferi și un boost pentru imunitate.
Ciocolată neagră
Dacă îți dorești o listă cât mai variat de alimente bogate în antioxidanți atunci îți recomandăm ciocolata neagră. Consumată cu măsură aceasta poate avea un efect benefic asupra organismului tău. Chiar dacă gustul amărui al acesteia nu este pe placul tuturor, ciocolata neagră rămâne o alegere ideală pentru o gustare rapidă și sănătoasă.
O tabletă de ciocolată neagră nu va avea un impact negativ asupra siluetei tale. Cicolata neagră este compusă în cea mai mare măsură din pudră de cacao, o sursă minunată de antioxidanți. Studiile au arătat că cicolata neagră poate reduce inflamația din corp și poate îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar.
Nuci
Nucile sunt bogate în calorii și grăsimi sănătoase. Acestea sunt și o sursă excelentă de antioxidanți. Facem referire aici inclusiv la alune de pădure, caju sau migdale. Consumate în mod regulat acestea pot ajuta la reducerea apariției diabetului de tip 2 și a obezității.
Conform studiilor realizate la nivel internațional, nucile ar conține cea mai mare cantitate de antioxidanți. Acestea pot fi consumate drept gustare sau alături de iaurtul preferat la micul dejun. Indiferent de modul în care alegi să le combini, important este să le ai lângă tine tunci când simți nevoie unei gustări rapide și delicioase.