Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii în fiecare zi: beneficii și contraindicații

Consumul regulat de roșii contribuie la susținerea sănătății tale. Roșiile sunt alimente nutritive și versatile și pot fi savurate zilnic crude sau gătite. Descoperă și tu ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii în fiecare zi. Află care sunt beneficiile consumului zilnic de roșii.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 7 mai 2024, 6:48

Roșiile sunt sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, care pot juca un rol în reducerea riscului de apariție a anumitor boli, precum și în susținerea sănătății digestive și a pielii tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii în fiecare zi

Există multe modalități prin care poți adăuga mai multe roșii în dieta ta zilnică. Să mănânci roșii în mod regulat este una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua în materie de beneficii pentru organismul tău. Consumul zilnic de roșii poate reduce riscul de boli de inimă.

Roșiile sunt bogate în licopenul antioxidant, care le dă culoarea roșie.

Datorită conținutului de licopen, consumul regulat de roșii poate ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă, spune dieteticianul autorizat Erika Barrera, citată de Eating Well.

Roșiile uscate la soare se numără printre alimentele care au cele mai ridicate niveluri de licopen.

Reclamă

Îmbunătățește sănătatea pielii

Consumul frecvent de roșii este promovat deoarece influențează sănătatea pielii și te ajută să ai un ten curat. Probabil poți ghici de ce. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi, care pot provoca daune pielii și organismului.

Printre beneficiile consumului zilnic de roșii se află și conținutul ridicat de vitamina A pe care îl oferă. Aceasta este importantă pentru sănătatea pielii și a părului. La fel de important este și faptul că sunt bogate în apă, ceea ce oferă un plus de hidratare organismului și pielii. Roșiile sunt și o sursă excelentă de vitamina C, necesară sintezei colagenului în piele, pentru a o menține elastică și tânără.

Reclamă

Roșiile contribuie la sănătatea digestivă

Substanțele nutritive pe care roșiile le conțin susțin mișcările regulate ale intestinului. Sosul de roșii furnizează atât fibre solubile, cât și insolubile, care sprijină sănătatea intestinelor și o digestie optimă.

Poți încerca o rețetă simplă de paste cu roșii uscate la soare și spanac la cuptor gătite lent.

Cum poți consuma roșiile

Una dintre opțiunile delicioase și rapide prin care poți adăuga roșiile în dieta ta zilnică este să le usuci pentru câteva minute în cuptor.

Căldura le sporește proprietățile de sănătate și le scoate la iveală și mai mult gustul dulceag. Acest lucru se datorează faptului că o parte din fitonutrienți sunt prinși în pereții celulari ai roșiilor, dar, atunci când sunt încălziți, devin mai ușor de absorbit de către organism.

O altă variantă și mai accesibilă este să le adaugi în salatele asortate sau să le consumi ca pe o gustare. Pentru a obține o gustare echilibrată adaugă roșiile crude pe o farfurie, cu puțin ulei de măsline deasupra.

Le poți consuma alături de hummus, busuioc proaspăt, rupt în mână și o felie de pâine cu semințe. Te vei bucura astfel de o gustare sățioasă și bogată în fibre.

Roșiile conțin multe substanțe nutritive inclusiv vitamina A, vitamina C, potasiu și licopen. Consumul regulat de roșii în dieta ta va avea efecte anti-îmbătrânire, favorizează o digestie mai bună și te ajută să ai o piele cu cu aspect mai sănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×