Oamenii de Știință de la Universitatea Obero au realizat o cercetare la care au participat 428 de persoane. Rezultatele demonstrează că între culoarea ochilor și personalitate există o legătură strânsă.
Același studiu a constatat că genele responsabile de formarea lobilor frontali ai creierului determină și culoarea ochilor, potrivit Little things.
Ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta
„Ochiul este atât de strâns legat neurologic de creier încât o putem considera singura parte a creierului pe care o putem vedea din exterior”, spune doctorul Anthony Fallone, psiholog la Universitatea Edinburgh.
Ochii albaștri
Ochii albaștri sunt considerați de mulți a fi cei mai atrăgători. Ești o persoană căreia nu îi place să fie implicată în conflicte și care tratează orice problemă cu optimism. Atragi persoanele ca un magnet datorită farmecului tău și ești adepta relațiilor de lungă durată.
Ochii verzi
Dacă ai ochii verzi, oamenii nu te pot citi atât de ușor. Misterul tău îi intrigă și îi face extrem de curioși să te descopere mai mult. Ochii verzi mai au o caracteristică specială. Sunt cei mai rari din lume. Doar 2% din populația întregului glob are ochii verzi.
Ochii negri
Ai un foarte mare potențial să devii un lider de succes. Ești încrezătoare în propriile forțe și te dedici în totalitate scopurilor tale. Deși ai o alură misterioasă, reușești să îi inspiri pe ceilalți.
Ochii căprui
Dacă ochii tăi sunt căprui, nu întâmpini probleme în a lega noi prietenii. Pentru tine contează mai mult experiențele decât lucrurile materiale, iar ceilalți te apreciază pentru modestia pe care o afișezi.
Ochii hazel
Culoarea hazel dă ochilor tăi un aspect elegant. Ești spontană și plină de idei îndrăznețe. Stăpânești arta senzualității și cauți să fii în compania persoanelor care să te provoace.
Factorii care determină culoarea ochilor
Există două gene în cromozomul 15 care influențează major culoarea ochilor: HERC2 și OCA2. OCA2 produce proteina P, care contribuie la maturarea, depozitarea și producerea structurilor celulare de melanină. Cu cât este mai mică cantitatea de proteină P, cu atât este mai puțină melanină și cu atât mai deschisă culoarea cohilor.
Aceste gene au ca rezultat cele mai comune culori ale ochilor, inclusiv căprui, albastru și verde. Oamenii de știință încă nu înțeleg pe deplin cum apar anumite alte culori, precum hazel sau gri.
Copiii caucazieni se nasc adesea cu ochi albaștri. La vârsta de trei ani, culoarea ochilor poate începe să devenă mai închisă. Acest lucru se întâmplă atunci când copilul nu are o cantitate suficientă de melanină în organism la naștere. Totodată, este posibil ca un copil să aibă o culoare a ochilor pe care niciunul dintre părinții lor nu o are.
Culorile mai închise tind să domine asupra culorilor mai deschise. De exemplu, dacă un părinte are ochii căprui și celălalt albaștri, există o probabilitate mai mare ca copiii lor să aibă ochii căprui.