Reclamă

Ce trebuie să afli despre mure înainte să le consumi. Care sunt beneficiile lor pentru organism

Murele sunt fructe de pădure care sunt pe rafturile magazinele alimentare și în piețe în lunile de primăvară, vară și începutul toamnei. Deși sigur cunoști beneficiile pentru sănătate ale fructelor de pădure, este posibil să ai mai puține informații despre beneficiile murelor. Vezi ce trebuie să afli despre mure înainte să le consumi.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 3 octombrie 2024, 7:14

Potrivit specialiștilor consumul murelor poate ajuta la reducerea riscului unor afecțiuni ale inimii. Aceste fructe conțin fibre, vitamine și minerale care le transformă într-un adjuvant pentru sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce trebuie să afli despre mure înainte să le consumi

Murele au un gust delicios și un aspect care te îmbie să le incluzi în dieta ta. Acestea sunt versale și se pot integra foarte ușor în deserturi sau chiar în băuturi ce ajută în procesul de slăbire.

Ai mai jos mai multe beneficii nutriționale ale murelor.

Vitamina C

Murele sunt bogate în vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea unui aspect sănătos al pielii. Aceste fructe au, de asemenea, un conținut ridicat de mangan, care funcționează pentru a menține oasele puternice și sănătoase.

Reclamă

Antioxidanți

Fructele de pădure, inclusiv murele, sunt bogate în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. Murele, în special, conțin antocianine, care au proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii. Acestea oferă protecție împotriva bolilor precum diabetul și cancerul și au capacitatea de a proteja împotriva daunelor radicalilor liberi.

Fibre

Reclamă

Murele sunt, de asemenea, bogate în fibre, ceea ce contribuie la creșterea senzației de sațietate. Conținutul de fibre al murelor este, de asemenea, esențial, deoarece cercetările au arătat că dacă nu ai un nivel ridicat de fibre în organism, poate crește șansele de a avea boli de inimă.

Controlul colesterolului

Consumul murelor te poate ajuta să reglezi nivelul de colesterol LDL. Conform unui studiu din Scientific Reports, persoanele care consumau în mod regulat fructe de pădure aveau niveluri mai scăzute de colesterol LDL, comparativ cu persoanele care nu consumau în mod regulat fructe de pădure.

Vitamina K

Murele sunt, de asemenea, bogate în vitamina K, care poate ajuta la coagularea sângelui și la densitatea osoasă. Deficitul de vitamina K poate duce la sângerări menstruale abundente sau te poate face mai predispusă la vânătăi.

Beneficii pentru dinți și creier

În plus, un studiu a arătat că consumul regulat de mure ar putea promova o bună sănătate dentară, iar un altul a arătat că ar putea ajuta la sănătatea creierului și poate preveni pierderea memoriei legată de îmbătrânire.

Deși nu trebuie există limite legate de consumul de mure, este posibil să ai disconfort digestiv dacă mănânci prea multe din cauza conținutului lor mai mare de fibre.

Dacă ai un stomac sensibil, probabil că este mai bine să le consumi într-o porție mai mică. Și pentru că au o culoare atât de închisă, murele pot determina, de asemenea, să observi modificări de culoare în urină dacă sunt consumate în cantități mari. Nici acest lucru nu este un motiv de îngrijorare, așa că nu ai de ce să te temi. Murele sunt sănătoase și fac parte dintr-o dietă sănătoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Biscuiți din fulgi de ovăz
Sănătate
Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. E recomandat să-l consumi și tu
Cu multitudinea de informații despre nutriție pe care o regăsim peste tot, cu siguranță și tu te-ai întrebat care e cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. Răspunsul este simplu și are...
2
O femeie care merge pe o potecă de munte
Horoscop
Singurătatea se termină pentru aceste trei zodii pe 3 octombrie 2024. Nativii care pot vedea luminița de la capătul tunelului
În perioada care urmează astrologia are parte de tranzite cosmice importante, care vor avea un impact mare în zona sentimentelor și emoțiilor. Cu această ocazie, singurătatea se termină pentru aceste trei zodii pe 3...
3
Pastă de sardine în bol și în linguriță, alături de crackers și pătrunjel verde
Rețete
Pastă de sardine. Rețetă de gustare rapidă și hrănitoare
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un platou cu gustări rapide și hrănitoare, poți încerca rețeta de pastă de sardine. Este una dintre acele rețete despre care se spune că sunt, pe...
4
persoană care stă la birou și scrie în chineză pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care atrag noroc și iubire în luna octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii primesc un mesaj important din partea astrelor în perioada ce urmează. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care atrag noroc și iubire în luna octombrie 2024 și vezi dacă te numeri printre...
5
Cremă de fistic în bol de sticlă și pe felie de pâine, alături de un borcan cu fistic
Rețete
Cremă de fistic făcută în casă. Rețetă simplă și ușoară
Dacă adori fisticul, rețeta de cremă de fistic te va cuceri atât din punct de vedere al gustului, cât și al texturii și culorii apetisante. Se prepară simplu și ușor din ingrediente puține și...
PARTENERI
×