Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente sau de condimente complexe pentru a obține o friptură reușită. Important este să respecți câțiva pași necesari pregătirii pulpei de miel și preparării acesteia. Ingredientele folosite sunt simple și mereu la îndemână, atunci când dorești să prepari orice friptură gustoasă.
Pentru a obține o friptură fragedă și suculentă, carnea trebuie marinată înainte de preparare. După marinare, carnea se prepară mai întâi la tigaie, apoi la cuptor pentru un timp îndelungat, la temperatură mică.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cea mai gustoasă și fragedă friptură din pulpă de miel.
Cea mai bună rețetă de pulpă de miel – Ingrediente
Pe lângă pulpa de miel, ai nevoie de câteva ingrediente pentru marinarea acesteia și de alte câteva ingrediente pentru prepararea fripturii. Pentru început ai nevoie de 2 kg de pulpă de miel cu os, la care se adaugă ingredientele din lista de mai jos.
Pentru marinat:
- 1/4 linguriță cu sare
- 1/4 linguriță cu piper măcinat
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1/4 linguriță de rozmarin uscat
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.
Pentru preparat:
- 50 gr de unt gras
- 1 linguriță de ulei
- 4-5 căţei de usturoi
- 2 foi dafin
- 1 linguriță de sare grunjoasă
- 1 linguriță de piper, boabe
- 1 crenguță de rozmarin
- 1 crenguță de cimbru
- 100 ml vin alb
- 200 ml apă.
Mod de preparare pentru cea mai bună rețetă de pulpă de miel
Începe cu pregătirea cărnii de miel, care necesită un timp de marinare la frigider.
Amestecă într-un bol cimbrul uscat și rozmarinul uscat. Amestecă-le pentru a se sfărâma mai bine. Nu exagera cu cantitatea de rozmarin pentru că acesta este foarte aromat și va influența gustul fripturii.
Pune pulpa de miel pe un tocător de lemn și cresteaz-o ușor pe lângă os, doar pe partea inferioară. Partea superioară înțeap-o din loc în loc cu o furculiță. Presară sarea, piperul și amestecul de cimbru cu rozmarin peste carne. Stropește-o cu ulei și maseaz-o bine cu degetele, pentru a pătrunde condimentele în ea. Pune carnea într-o pungă de prospețime și las-o la frigider de seara până dimineața.
Cum prepari cea mai bună friptură din pulpă de miel
A doua zi sau cu 3-4 ore înainte de a o servi, poți prepara friptura.
Pune o linguriță de ulei într-o tigaie adâncă și așază tigaia pe flacăra aragazului. Adaugă untul și lasă-l să se topească. Curăță usturoiul, strivește-l cu muchia unui cuțit și adaugă-l în tigaie. Mai adaugă și o crenguță de cimbru și una de rozmarin, sare grunjoasă și boabele de piper, dar și două foi de dafin. Amestecă aceste ingrediente prin untul topit pentru a-l parfuma.
Așază pulpa de miel în tigaie. Rumenește-o pe prima parte, apoi întoarce-o și rumenește-o și pe a doua parte. Acum poți adăuga vinul și lăsa pulpa de miel să fiarbă în vin până când se evaporă alcoolul. Dacă te descurci, poți aprinde vinul și flamba carnea pentru un plus de savoare.
După ce s-a evaporat alcoolul și a rămas puțin sos în tigaie, transferă pulpa de miel într-o tavă de cuptor. Scurge și sosul peste ea și adaugă apă cât să fie bine acoperită suprafața tăvii. Acoperă tava cu o folie de aluminiu și pune-o la cuptor, la 160 de grade Celsius. Lasă friptura din pulpă de miel să se prepare pentru 2 ore acoperită. După acest interval, mai lasă pulpa de miel să se prepare 30 de minute, fără folia de aluminiu. Întoarce-o de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
Vezi mai multe imagini cu friptura din pulpă de miel în GALERIA FOTO!
Poți servi friptura din pulpă de miel cu cartofi sau cu garnitura preferată. Și dacă tentată să prepari mai multe rețete de friptură pentru masa de Paște, îți mai recomandăm să o testezi și pe cea de cotlete de miel cu ierburi aromatice.