Fileurile de hamsii conservate cu sare și floarea soarelui sau ulei de măsline sunt extrem de populare, accesibile și le poți găsi pretutindeni. Poți cumpăra anșoa la borcan sau la conservă de metal. Dacă ai cumpărat anșoa la conservă de metal și nu ai consumat toate fileurile, ai grijă să transferi într-un recipient sigilat ceea ce ți-a rămas. Altfel, depozitarea într-o cutie deschisă, mai ales de metal, va contamina gustul peștelui.
Rețetă simplă de bruschete cu anșoa și roșii
Bruschetele sunt un aperitiv italian clasic ce au fost adoptate în întreaga lume datorită ușurinței cu care se prepară. Dar și a gustului absolut delicios.
Am descoperit pentru tine una dintre cele mai gustoase rețete pe site-ul So Delicious.
Ingrediente
- 5 roșii cherry
- jumătate de baghetă
- 1 cățel de usturoi
- 6 lingurițe de ulei de măsline
- 30 de grame de anșoa
- frunze de busuioc
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 175 ° C. Tăie în feliuțe subțiri roșiile cherry. Taie, de asemenea, bagheta în șase felii.
Freacă feliile de baghetă cu usturoi și toarnă pe fiecare dintre acestea câte o linguriță de ulei de măsline.
Adaugă pe ele roșii tăiate cubulețe și fileuri mici de anșoa pe fiecare felie. Coace-le la cuptor timp de 10 minute. Se pot servi cu busuioc deasupra.
Bruschete cu anșoa și mozzarella
Această variantă se aseamănă foarte mult bruschetelor caprese. Poți folosi doar mozzarella și anșoa, sau poți adăuga peste aceste chiar și roșii, sugerează CookBuzz.
Ingrediente
- 4 felii de baghetă
- 1 bucată de brânză mozzarella
- 4 fileuri de anșoa
- un cățel de usturoi
Mod de preparare
Feliază bagheta în felii de 1 cm grosime pe diagonală, pentru a crea o suprafață mai mare pe care să așezi ingredientele.
Coace-le în cuptor la temperatura de 200 grade Celsius. După ce ai preîncălzit cuptorul timp de cinci minute. Freacă cățelul de usturoi pe fiecare suprafață a feliilor de pâine, apoi acoperă cu brânza mozzarella, pe care ai tăiat-o anterior în patru felii.
Pune câte un file de anșoa deasupra fiecărei felii. Bruschetele se întorc apoi la cuptor pentru 10 minute. Bucură-te de aceste bruschete cât timp sunt încă fierbinți!
Bruschete cu anșoa și capere
Acest fel de mâncare încorporează ingrediente tipic italiene sărate. Bruscheta este o masă simplă, de bază, care poate fi servită la prânz. Dar și ca fel de mâncare de seară sau pe un platou de aperitive. Fiind o modalitate excelentă de a consuma pâinea din zilele trecute conform Godto.com.
Ingrediente
- 4 felii groase de pâine
- o mână de pătrunjel
- ulei de măsline extra virgin
- Sare
- 150 grame de anșoa
- câteva capere
- 150 grame de măsline
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 200 ° C. Stropește pâinea cu ulei de măsline și introdu-o în cuptor timp de 10 minute sau până când este prăjit.
Între timp, taie pătrunjelul, adaugă un vârf de sare și un strop de ulei de măsline și fă din acestea o pastă. Când pâinea este prăjită, întinde pe aceasta pasta de măsline, caperele și anșoa.
Ce este anșoa și câte calorii are
S-ar putea să nu știi că multe feluri de mâncare populare includ anșoa. Dacă există un gust pe care nu-l poți detecta, atunci acesta ar putea fi anșoa. De la sosul Worcestershire la phú quốc-ul vietnamez ori rețete asiatice, pe bază de sos de pește, potrivit Love Food.
Potrivit aplicațiilor de contabilizare a caloriilor, 30 de grame de anșoa, conservată în ulei de floarea sarelui conține 57 de calorii. Dar și 3 grame de grăsime și 16 grame de proteine.
Anșoa dă un gust aparte și cărnii de miel, deoarece accentuează aroma acesteia. Pentru o cină rapidă și satisfăcătoare, alege să commbini cele două ingrediente.