Reclamă

Cele mai bune gustări pe care le poți consuma fără să iei în greutate. Recomandări utile de la nutriționiști

Vara se apropie cu pași rapizi conform temperaturii din termometre. Ești cu gândul deja la vacanță și vrei să îți pregătești corpul pentru vară. Dacă ți-ai propus să slăbești, gustările pot părea un teren minat. Există nenumărate opțiuni procesate, care te tentează, dar care îngrașă. Ai mai jos o listă cu cele mai bune gustări pe care le poți consuma fără să iei în greutate.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 22 aprilie 2024, 6:41

Există alternative sănătoase, care sunt sățioase, dar și favorabile gestionării greutății. Ți-am pregătit o listă de gustări pe care le poți consuma fără să te îngrași. Află care sunt recomandările specialiștilor în nutriție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune gustări pe care le poți consuma fără să iei în greutate

Supraalimentarea poate duce la creșterea în greutate. Caloriile se adună, indiferent cât de sănătos ar fi un aliment. Este important să alegi gustări care să îți ofere aportul necesar nutrienți esențiali, dar și satisfacție. Dacă alegi o dietă prea drastică, îți va fi greu să îți păstrezi consecvența. Iată o listă de gustări pe care le poți consuma fără să te îngrași.

Măr cu unt de arahide

Te surprinde cu siguranță această opțiune. Dar combinația clasică de felii de măr asociate cu unt de arahide este o alegere excelentă și sănătoasă. Mărul este o gustare de mare volum, astfel încât este și sățioasă. De asemenea, merele sunt bogate în fibre și sprijină sănătatea intestinală.

„În plus, untul de arahide adaugă o sursă de grăsimi sănătoase care sporește și mai mult proprietățile de sațietate ale gustării. Cu toate acestea, este recomandată prudența, măsoară untul de arahide pe care îl consumi, pentru a menține această gustare cu cât mai puține calorii.”, a declarat dieteticianul Breanna Woods, citată de SheFinds.

Reclamă

Brânza de vaci

Pe lista de gustări pe care le poți consuma fără să te îngrași conform recomandărilor făcute de specialiștii în nutriție se află si brânza de vaci. Cu 13 grame de proteine per porție, brânza de vaci a devenit unul dintre ingredientele preferate ale dieteticienilor. Fii creativă în combinațiile de gustări pe care ți le pregătești.

Poți amesteca brânza de vaci cu ingrediente precum iaurtul grecesc. Te vei bucura de o gustare delicioasă care vine cu multe beneficii. Adaugă îndulcitor pentru a crea borcane de cheesecake cu conținut ridicat de proteine. Amestecă brânza de vaci într-un blender și adaugă puțină miere fierbinte pentru un plus de aromă. O combinație rapidă, sănătoasă, care sigur se va afla pe lista ta scurtă de gustări delicioase.

Reclamă

Zmeură cu ciocolată

O altă combinație care te surprinde, cu siguranță. Este posibil să mănânci ciocolată, dar să îți ții și greutatea sub control. Dacă îți este poftă de ceva dulce, alege această gustare fără griji. Îți poți oferi un răsfăț fără să te simți vinovată și este un tratament dulce sănătos, care sporește aportul de fibre și nutrienți esențiali.

Pune puțină ciocolată neagră în interiorul fiecărei bucăți de zmeură și vei profita de beneficiile nutriționale ale fructului. Dar îți vei satisface rapid și pofta de dulce. Zmeura este o sursă bogată de fibre, conține aproape 8 grame pe cană. Iar ciocolata neagră are nenumărate beneficii pentru sănătate. Protejează inima, îmbunătățește concentrarea și calitatea somnului.

Ai grijă de tine și de felul în care arăți în fiecare zi. Poți alege alternative de gustări sănătoase și rapide, pe care le poți consuma fără să te îngrași.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×