Îngrijirea pielii este un proces subtil și complex, care se adaptează în timp în funcție de vârstă și de feed-back-ul pielii tale la diversele produse cosmetice și influențe, de la regimul alimentar la poluare sau regimul de somn.
Cele mai frecvente greșeli de skincare
Există multe credințe înrădăcinate despre rutina de skincare, așadar este dificil să le combați. Explicate însă de dermatologi, acestea pot lucra în favoarea unui aspect radiant și tineresc al tenului tău, notează publicația britanică TheGuardian.
Folosești servețele demchiante în loc de o rutină de curățare
Dacă te bazezi pe șervețele demachiante sau doar pe apă, încearcă să folosești un balsam facial sau ulei și apoi o cârpă caldă pentru a îndepărta machiajul (dimineața sari peste această ultimă etapă).
Apoi aplică un gel delicat de curățare a feței sau un lapte demachiant. De obicei te va ajuta să ai o piele mai netedă într-o săptămână.
Nu alegi un SPF potrivit tipului tău de ten
Indiferent de reclama care i se face unui produs cosmetic cu factor de protecție solară, singurul criteriu important pentru tine trebuie să fie compatibilitatea pielii cu el. Acesta trebuie să aibă o formulă prietenoasă, atrăgătoare, care să ți se potrivească.
Dozajul recomandat pentru ecranul de protecție solară facială este de aproximativ două degete de produs pe față și gât. De asemenea, experții recomandă și folosirea unei game de machiaj cu factor de protecție.
Botoxul nu înlocuiește rutina de skincare
Injecțiile cu toxină botulinică lucrează asupra mușchilor și sunt fantastice în cazul ridurilor mobile, a ridurilor de expresie și a căderii ușoare a musculaturii feței. Însă ele nu fac nimic pentru condiția tenului în sine.
Pentru femeile de peste 30 de ani, un aspect radiant, sănătos al tenului are legătură fie cu un stil de viață atent și o rutină topică de skincare, sau cu trasul lozului câștigător la loteria genetică, niciodată însă cu botoxul.
Mai mult, dacă un produs topic de skincare susține că are efect de botox, nu este adevărat. Cele două nu sunt nici pe departe interșanjabile.
Nu-ți pregătești tenul înainte de machiaj
Un aspect solzos al tenului și concealerul nu sunt o problemă de makeup, ci de skincare. Dacă cineva susține că machiajul strânge pielea și o afectează, motivul este acela că nu te exfoliezi regulat.
Folosește o cârpă moale entru a curăța tenul și aplică un exfoliant delicat de câteva ori pe săptămână. Asfel vei avea un aspet mai netezit pentru toate procedeele ulterioare de skincare și makeup.
Folosești retinoizi pentru orice problemă
Este perfect posibil să ai o piele care arată fantastic fără ajutorul retinolului. Cu siguranță, retinolul nu e un ingredient potrivit pentru oricine.
Dar dacă urmărești să atenuezi semnele de îmbătrânire, ca lăsarea pielii, ridurile fine și decolorarea tenului (petele pigmentare), retinoizii (derivați de vitamina A) ca retinalul, retinolul și tretinoina chiar funcționează. S
pre deosebire de multe alte ingrediente intens mediatizate, beneficiile retinoizilor nu pot fi puse sub semnul întrebării.
Exagerezi cu cosmeticele
Marea majoritate a femeilor fac greșeala de a folosi multe produse cu concentrație ridicată. În consecință se confruntă cu iritațiile și o barieră a pielii vizibil compromisă.
Însă doar pentru faptul că s-a dovedit că acidul glicolic sau retinolul sunt eficiențe, asta nu înseamnă că a le folosi împreună la turație maximă va furniza rezultate mai mari. Dimpotrivă, în multe cazuri efectul este contrar.
Puțin acid glicolic oferă strălucire, însă prea mult acid glicolic lasă pielea chiar mai ternă decât înainte, de exemplu. O rutină coreeană de skincare este bazată de substanțe dermatologice active, însă e de reținut că inflamația este una din cauzele primordiale ale îmbătrânirii premature a pielii.
Nu ai suficientă răbdare
Ingredientele din produsele de skincare au nevoie de timp – în jur de 6-8 săptămâni –pentru ca rezultatele să fie vizibile.
Dacă vrei totuși să observi un efect imediat, încearcă umectanții ca acidul hialuronic și glicerina. Oferă un efect temporar de volum, un aspect mai apetisant al tenului. De asemenea, uleiurile faciale infuzează tenului strălucire.
Tenul tău este cel mai bun indiciu al stării tale de sănătate și al rutinei de frumusețe. Așadar, fii foarte atentă la felul cum reacționează la diferite ingrediente cosmetice sau la schimbări ale stilului de viață, cum funcționează la vreme și care sunt tratamentele specifice care se dovedesc benefice.