Unele tipuri de brânză sunt încărcate în grăsimi și sodiu și nu au o valoare nutritivă ridicată. Cu toate acestea, există și tipuri de brânzeturi care sunt bogate în proteine, vitamine și bacterii sănătoase pentru organism.
Cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi
Un tip de brânză este benefic pentru organism dacă este bogat în nutrienți. Mai mult, brânzeturile trebuie să-ți ofere și senzația de sațietate pentru a fi considerate de calitate. Nutriționiștii au testat mai multe tipuri de brânzeturi și au încercat să determine care dintre ele sunt recomandate pentru dieta zilnică.
Mozzarella
Mozzarella poate ave și șase grame de proteine pe suta de grame. Mozzarella este una dintre cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi pe care le poți consuma.
Aceasta are un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Mai mult, acest tip de brânză este bogat în calciu, fosfor și zinc, toți nutrienții esențiali pentru sănătatea sistemului osos. Mai mult, mozzarella conține două bacterii probiotice care promovează sănătatea intestinală.
Brânza de capră
Această brânză este moale și cremoasă și vine cu o serie de beneficii pentru sănătate. Laptele de capră este extrem de bogat în vitamine. Acesta conține vitamina A și vitamina B2. Totuși, acest tip de brânză trebuie consumat cu măsură.
Laptele de capră are o concentrație mai mare de acizi grași. Aroma acestui tip de brânză este una intensă, însă poate fi inclusă într-o mulțime de preparate delicioase. Descoperă mai multe și despre tipurile de brânză care nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău. Iată ce recomandări îți fac nutriționiștii.
Brânza Cottage
Acest tip de brânză este bogat în proteine. Brânza cottage conține vitamine valoroase precum vitamina B și B12. Acest aminet este cremos și poate fi inclus în dieta ta zilnică. De altfel, este o brânză pe care nutriționiștii o recomandă persoanelor care își doresc să piardă în greutate.
Aportul mare de proteine te ajută să construiești masa musculară. Mai mult, acest tip de brânză îți oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Parmezanul
Acest deliciu culinar nu trebuie să lipsească de pe lista ta cu cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi. Parmezanul este bogat în proteine și are un conținut scăzut de lactoză, deci este mai ușor de digerat decât majoritatea brânzeturilor din lapte de vază.
Mai mult, parmezanul are un conținut ridicat de calciu, ar acest lucru îl face un aliment ideal pentru promovarea sănătății sistemului osos.
Parmezanul este bogat în sodiu, prin urmare nu este recomandat să îl consumi în cantități foarte mari. Parmezanul are o aromă puternică și poate fi inclus într-o mulțime de preparate, lucru care îl face atât de îndrăgit de către iubitorii de brânzeturi.
Brânza elvețiană
Această brânză este faimoasă datorită faptului că a fost inclusă pe lista de supraalimentare în anul 2017. Specialiștii au dezvăluit că acest tip de brânză conține un probiotic valoros pentru organism. Studiile specialiștilor au sugerat că acest probiotic ajută la scăderea inflamației la combaterea infecțiilor și chiar la încetinirea procesului de îmbătrânire. Mai mult, acest tip de brânză este bogat în vitamina B12, calciu și fosfor. Este, de asemenea, o sursă bogată de proteine.