Luna februarie este declarată luna în care se sărbătorește iubirea, iar alegerea cadourilor pentru persoana iubită este o adevărată provocare. În ultimii ani, au devenit un trend cadourile dulci și, în special, cele sub formă de inimioare. Rețetele pentru astfel de deserturi sunt foarte versatile. Important este să deții forme de copt sau decupatoare în formă de inimioară.
Îți oferim mai jos una dintre rețetele de desert cu forme de inimioară, pe care o poți prepara și tu pentru una dintre cele două sărbători amintite.
Chec cu ciocolată și inimioară albă – Ingrediente
Pentru a realiza acest minunat chec, ai nevoie de ingrediente pentru două checuri: unul simplu, alb și altul cu ciocolată. În checul cu ciocolată îl vei adăuga și pe cel alb, decupat sub forme de inimioară.
Pentru checul alb ai nevoie de:
- 4 ouă de mărime medie
- 200 gr de zahăr
- 100 ml de ulei,
- 400 gr de făină
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- un praf de sare.
Pentru checul cu ciocolată ai nevoie de:
- 3 ouă
- 150 gr de zahăr
- 150 gr unt
- 150 gr ciocolată amăruie
- 150 ml lapte
- 300 gr de făină
- 1 linguriță cu praf de copt
- un praf de sare
- 1 linguriță cu esență de rom.
Pentru glazură ai nevoie de:
- 50 gr ciocolată
- 20 ml smântână lichidă.
Chec cu ciocolată și inimioară albă – Mod de preparare
Mai întâi, trebuie să prepari checul alb. Îl vei lăsa la răcit, apoi îl vei decupa sub forme de inimioare.
Cum prepari chec simplu
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o tavă clasică pentru chec.
Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, adaugă un praf de sare, apoi amestecă-le cu mixerul sau cu telul până când devin spumoase. Adăugă treptat zahărul, în timp ce amesteci continuu. Oprești mixerul când obții o bezea foarte fermă.
Amestecă gălbenușurile cu uleiul și esența de vanilie și încorporează amestecul în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. La final, încorporează și făina, adăugată treptat.
Întinde compoziția pentru chec în tavă și coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în felii mai groase. Cu forma specială, decupează inimioare din feliile de chec.
Descoperă și rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară.
Cum prepari chec cu ciocolată și inimioară albă
Pentru compoziția checului cu ciocolată, mai întâi topește ciocolata ruptă în bucăți mici cu untul tăiat în cuburi, adăugate în laptele fierbinte. Amestecă energic ingredientele, la foc de intensitate minimă, până când se topesc și se omogenizează compoziția. Stinge focul și lasă compoziția de ciocolată la răcit.
Urmează pașii de la prepararea checului alb și separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă sare peste albușuri și amestecă-le intens, până când devin spumoase. Adăugă zahărul și amestecă până când bezeaua devine foarte fermă.
Apoi, amestecă gălbenușurile și esența de rom cu compoziția de ciocolată, după răcirea acesteia. Încorporează această compoziție în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. La final, adaugă și făina amestecată cu praful de copt.
Curăță tava de chec, așază din nou hârtie de copt în ea și toarnă 1/3 din compoziția de chec cu ciocolată. Apoi, așază frumos inimioarele de chec alb, una lângă alta, cu vârfurile în jos. Toarnă restul de compoziție cu ciocolată de o parte și de alta a inimioarelor albe, dar și deasupra lor.
Descoperă în poza de mai jos pașii de montare ai unui chec alb cu inimioară de ciocolată:
Introdu tava cu chec cu ciocolată și inimioară albă în cuptorul încălzit la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Lasă checul să se răcească mai întâi în tavă, pentru a nu se deforma, apoi transferă-l pe un grătar sau pe un platou.
Decorează checul cu glazură de ciocolată și cu zmeură sau căpșuni. Glazura se prepară foarte simplu, topind ciocolata în smântâna încălzită. Decupajele rămase de la checul alb le poți folosi la prepararea unui desert la pahar.
Și tot din aceeași categorie de rețete preparare special pentru a sărbătorii zilele iubirii, mai poți prepara și o rețetă de tort în formă de inimioară cu zmeură și mascarpone.