Rețetele de cheesecake sunt foarte apreciate în toate bucătăriile lumii. Sunt acele torturi delicate cu bază crocantă și creme dense și consistente. Baza se prepară, de obicei din biscuiți, iar crema din brânzeturi dulci.
Urmăriți mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare, pentru a pregăti și voi un desert spectaculos.
Cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie – Ingrediente
Avantajul rețetelor de cheesecake constă în lista scurtă de ingrediente pentru blat. Iar la cremă putem opta pentru o cremă rece, sau o cremă fiartă, pe bază de ouă.
Pentru stratul de biscuiți:
- 350 gr biscuiți
- 100 gr nuci
- 200 gr unt cu 82% grăsime
Pentru cremă:
- 3 ouă
- 300 gr zahăr
- 500 ml lapte
- 2 foi de gelatină
- 5 gr sare
- 250 gr mascarpone
- coaja și zeama de la o lămâie
Pentru jeleul de rodie:
- sucul de la 2 rodii
- 150 gr zahăr
- 20 gr amidon de porumb
- smochine pentru decor
Cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie – Mod de preparare
Modul de preparare al rețetelor de cheesecake este simplu și rapid. Nu mai pierdem timpul cu coptul blaturilor și răcirea lor.
Cum pregătim stratul crocant de biscuiți
Începem prin a mărunți biscuiți, dar nu foarte fin. Pentru a nu se mărunți bicuiții fin, apelăm la sucitorul de aluaturi. Așezăm biscuiții între două folii de prospețime și îi presăm cu sucitorul de aluaturi.
Cu ajutorul unui chopper mărunțim nuca. Într-un bol, amestecăm nuca mărunțită cu biscuiții mărunțiți și untul. Vom obține o compoziție nisipoasă cu care tapetăm baza unei forme de tort de 24 cm, unsă cu unt și tapetată cu zahăr pudră.
Dăm forma la rece până pregătim crema de brânză.
Cum pregătim crema pentru cheesecake fără coacere cu jeleu
Mai întâi pregătim o cremă de gălbenușuri aromatizată cu lămâie. Separăm albușurile de gălbenușuri. Amestecăm gălbenușurile cu 150 gr de zahăr, un praf de sare și laptele și fierbem compoziția până devine cremoasă.
Între timp, hidratăm foile de gelatină. Lăsăm crema de gălbenușuri să se tempereze 7-8 minute, apoi adăugăm gelatina hidratată și scursă. Amestecăm bine pentru omogenizare și lăsăm crema la răcit.
Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă. Adăugăm, treptat, 150 de grame de zahăr și mixăm intens până obținem o bezea fermă. În această bezea încorporăm mascarponele și zeama de la o lămâie.
După ce s-a răcit crema de gălbenușuri, o amestecăm cu mascaponele și bezeaua de albușuri. Apoi o întindem uniform peste blatul de biscuiți cu nuci din forma de tort.
Dăm din nou cheesecake-ul la rece pentru cel puțin o oră, sau până când crema devine fermă.
Cum preparăm jeleu de rodie
Când crema pentru cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie devine fermă, ne ocupăm de glazură.
Desfacem cele două rodii și cu ajutorul unui storcător pregătim un sirop din semințe. Nu uităm să păstrăm câteva semințe de rodie și pentru decor.
Punem sucul de rodie împreună cu zahărul și amidonul la fiert. Amestecăm continuu până când se obține un sos fin și frumos colorat.
Scoatem cheesecake-ul de la rece și turnăm jeleul de rodie deasupra, ușor fierbinte. Decorăm cu semințe de rodie.
Mai adăugăm și felii de smochine și îl dăm din nou la rece pentru 15 minute să devină jeleul mai ferm.
Este ideal un astfel de desert fin și răcoritor și pentru ziua de 8 Martie.