Rețetele de cheesecake sunt destul de simple și ușor de preparat. Sunt și aspectuoase și foarte apreciate în toate bucătăriile lumii. Prăjiturile de acest gen sunt foarte cremoase și răcoroase, pot fi savurate în sezonul estival, alături de o băutură răcoritoare rece sau o cafea cu spumă de lapte.
Dacă sunt preparate în casă, deliciul este maxim, pentru că putem opta pentru combinația care să ne satisfacă gustul pe deplin. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert delicios.
Cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni – Ingrediente
Ingredientele pentru un astfel de cheesecake se împart în trei grupuri: pentru bază, pentru cremă și pentru decor. Urmărește recomandările noastre pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos și cu un gust de excepție.
Ingrediente pentru baza prăjiturii:
- 300 gr biscuiți digestivi
- 1/4 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 125 gr unt cu 82 % grăsime
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru crema de brânză:
- 300 ml smântână lichidă
- 4 ouă
- 4 linguri amidon
- 800 gr cream cheese (brânză tartinabilă)
- 1 păstaie de vanilie
- 400 gr smântână fermentată cu 20% grăsime
- 200 gr zahăr
- sucul și coaja de la o lămâie
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru jeleul de căpșuni:
- 600 gr căpșuni
- 150 gr zahăr pudră
- 3 foi de gelatină sau 15 gr granule
Rețetă de Cheesecake la cuptor – Mod de preparare
Fiecare element care intră în componența prăjiturii cheesecake se pregătește separat, apoi se combină, iar rezultatul final va fi unul spectaculos și apetisant.
Cum se prepară baza de biscuiți pentru cheesecake
Primul pas presupune să pornești cuptorul la 200 de grade Celsius.
Rupe biscuiții, pune-i în recipientul unui robot de bucătărie sau al unui mini chopper și procesează-i până se transformă în pudră. Topește untul și adaugă-l peste biscuiți. Amestecă intens până când pudra de biscuiți absoarbe tot untul și obții un aluat nisipos.
Tapetează forma de copt pe interior cu unt și presară puțin zahăr pudră, apoi adaugă aluatul de biscuiți. Cu ajutorul degetelor, dispune aluatul de biscuiți atât la baza formei cât și pe lateralele acesteia. Punen forma cu stratul de biscuiți la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade, timp în care pregătește crema pentru cheesecake.
Cum se prepară crema pentru cheesecake
Într-un bol, pune brânza tartinabilă și zahărul. Mixează bine, până când se topește zahărul. Adaugă smântâna fermentată și smântâna lichidă și se amestecă până se omogenizează compoziția. Încorporează, pe rând, ouăle, amidonul, vanilia coaja și sucul de lămâie.
Omogenizează bine compoziția și întinde-o peste stratul de biscuiți din forma de copt. Pune forma cu cheesecake la cuptor pentru 10 minute la 220 de grade Celsius. După acest interval, reduci temperatura la 110 grade Celsius și mai lași prăjitura în cuptor pentru 20-25 de minute. Las-o să se răcească în cuptor, pentru a nu se crăpa la contactul cu aerul rece.
Cum se prepară jeleul de căpșuni pentru cheesecake la cuptor
Spală bine căpșunile, scurge-le, apoi le cureți și le tai în sferturi. oprești 5-6 căpșuni pentru decor, restul le treci prin blender și le transformi în piure. Amestecă-le cu zahărul și pune-le la fiert pentru 2-3 minute. între timp, hidratezi foile de gelatină în apă rece, cât să fie acoperite și le scurgi. pune puțin piure de căpșuni ușor fierbinte peste foile de gelatină și amestecă până se diluează. Pune și restul de piure de căpșuni, omogenizează bine jeleul și toarnă-l peste crema de brânză răcită. Dă forma cu cheesecake la frigider până se întărește jeleul de căpșuni. Decorează-l cu felii din căpșunile oprite și porționează-l frumos.
Savurează-l cu poftă alături de cei dragi!
În cazul în care te-am inspirat cu această rețetă de cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni, îți recomandăm și o rețetă de cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie.
Spor și poftă bună!