Spanacul conține vitamine, precum vitamina A, vitamina C, vitamina B, vitamina K, acid folic, dar si minerale, precum magneziu, fier și mangan. Are un conținut ridicat de potasiu, dar un conținut scăzut de sodiu. Această proporție de minerale este benefică pentru pacienții cu tensiune arterială ridicată.
De asemenea, broccoli conține o mulțime de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B, betacaroten, luteină, tiamină, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor și potasiu. Mai are un conținut ridicat de carbohidrați care sunt formați în principal din fibre, zaharuri precum fructoza, glucoză și zaharoză, dar și cantități mici de lactoză și maltoză.
Profită și tu de proprietățile celor două ingrediente, preparând rețeta de chiftele pe care ți-o oferim mai jos cu listă de ingrediente și pași necesari.
Chiftele de spanac cu broccoli – Ingrediente
- 250 gr de spanac proaspăt sau congelat
- 250 gr de broccoli
- 400 gr de cartofi
- 1 ceapă de mărime medie
- 3 căței de usturoi
- sare și piper după gust
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 200 gr de pesmet
- 50 gr de semințe de susan
- 2-3 linguri cu ulei.
Rețeta chiftelelor din spanac și broccoli – Mod de preparare
Pentru a prepara compoziția pentru chiftelele de post, mai întâi vei prepara separat toate ingredientele necesare. Chiar dacă petreci mai mult timp în bucătărie, rezultatul final va merita din plin, atât timpul alocat, cât și efortul depus.
Cum pregătești ingredientele pentru chiftele de spanac cu broccoli și cartofi
Mai întâi, pregătește cartofii. Spală-i bine și pune-i la fiert în apă, cât să fie bine acoperiți. Îi vei fierbe cu coajă, pentru a păstra amidonul în conținutul lor. Adaugă și o linguriță cu sare, atunci când apa începe să fiarbă. Sarea ajută cartofii să se pătrundă mai rapid și le accentuează gustul.