Reclamă

Chili vegan. Rețetă de post cu boabe de fasole roșie

Dacă adori mâncărurile picante, inspirate din bucătăria mexicană, îți recomandăm să încerci și rețeta de chili vegan. Este o rețetă de post cu boabe de fasole roșie în loc de carne.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 aprilie 2023, 6:06

Chiar dacă nu conține carne, ca în rețeta clasică, preparatul este foarte gustos și foarte consistent. Gustul picant îl potrivești în funcție de preferințe. Boabele de fasole roșie și cele de porumb dulce sunt nelipsite din acest preparat. Celelalte legume, le adaugi după preferințe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți adăuga legume mexicane, congelate sau un mix de legume în care se regăsește și fasolea roșie, dar și porumbul. Rețeta se prepară în mod asemănător cu rețeta clasică de chili con carne. Prepar-o și tu, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.

Chili vegan – Ingrediente

  • 450 gr boabe de fasole roșie (conservate)
  • 250 gr boabe de porumb din conservă
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2-3 linguri de ulei
  • 450 gr de roșii cuburi
  • sos tabasco, după gust
  • sare și piper după gust
  • 1/4 linguriță cu chimion pudră
  • 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
  • puțin oregano uscat
  • frunze de coriandru proaspete.

Rețeta de chili fără carne – Mod de preparare

Întrucât ingredientele principale le ai deja preparate, pentru că le folosești din conservă, rețeta se va prepara într-un timp relativ scurt. Începe cu pregătirea legumelor proaspete, iar pe cele congelate pune-le într-o sită, la scurs.

Reclamă

Curăță ceapa albă și ceapa roșie și toacă-le mărunt. Curăță 3 căței de usturoi și toacă-i și pe aceștia mărunt. Pe ceilalți doi căței de usturoi, păstrează-i pentru finalul de preparare. Curăță ardeiul roșu și ardeiul verde de cotoare și semințe și toacă-i în cuburi. Pregătește și condimentele enumerate în listă, pentru a le avea la îndemână. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul și începe prepararea delicioasei rețete din bucătăria mexicană.

Cum prepari rețeta de chili vegan

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Adaugă ceapa tocată și usturoiul tocat și călește ușor aceste legume. Presară puțină sare peste ele pentru a nu se arde și pentru a le înmuia mai rapid. Amestecă din când în când ingredientele. În acest fel, se vor căli uniform.

Reclamă

Când ceapa devine sticloasă, adaugă ardeii tocați. Amestecă-i ușor prin tigaie și prepară-i pentru 5-6 minute. Apoi, adaugă puțin sos Tabasco și câte puțin din condimentele enumerate în listă. Nu le pune pe toate de la început pentru că nu știi dacă vei obține gustul care îți place.

Adaugă roșiile și din nou amestecă ingredientele pentru omogenizare. Lasă sosul de roșii să fiarbă pentru 5-6 minute, apoi adaugă boabele de fasole roșie și boabele de porumb. Poți adăuga și mazăre congelată.

Amestecă ușor ingredientele, gustă preparatul și mai adaugă o priză din condimente, precum și usturoiul oprit și răzuit.

La final de preparare, adaugă în chili vegan și frunze de coriandru verde și rondele de ardei iute.

Chili vegan într-o cratiță cu toartă
Boabele de porumb și cele de fasole roșie sunt tingredientele principale din chili vegan / Shutterstock

Prepară și lipii de casă sau tortillas pentru a servi în mod tradițional mexican acest preparat delicios. Îți oferim în acest scop și o rețetă de lipii integrale de casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×