Reclamă

Chili vegan. Rețetă de post cu boabe de fasole roșie

Dacă adori mâncărurile picante, inspirate din bucătăria mexicană, îți recomandăm să încerci și rețeta de chili vegan. Este o rețetă de post cu boabe de fasole roșie în loc de carne.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 aprilie 2023, 6:06

Chiar dacă nu conține carne, ca în rețeta clasică, preparatul este foarte gustos și foarte consistent. Gustul picant îl potrivești în funcție de preferințe. Boabele de fasole roșie și cele de porumb dulce sunt nelipsite din acest preparat. Celelalte legume, le adaugi după preferințe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți adăuga legume mexicane, congelate sau un mix de legume în care se regăsește și fasolea roșie, dar și porumbul. Rețeta se prepară în mod asemănător cu rețeta clasică de chili con carne. Prepar-o și tu, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.

Chili vegan – Ingrediente

  • 450 gr boabe de fasole roșie (conservate)
  • 250 gr boabe de porumb din conservă
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2-3 linguri de ulei
  • 450 gr de roșii cuburi
  • sos tabasco, după gust
  • sare și piper după gust
  • 1/4 linguriță cu chimion pudră
  • 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
  • puțin oregano uscat
  • frunze de coriandru proaspete.

Rețeta de chili fără carne – Mod de preparare

Întrucât ingredientele principale le ai deja preparate, pentru că le folosești din conservă, rețeta se va prepara într-un timp relativ scurt. Începe cu pregătirea legumelor proaspete, iar pe cele congelate pune-le într-o sită, la scurs.

Reclamă

Curăță ceapa albă și ceapa roșie și toacă-le mărunt. Curăță 3 căței de usturoi și toacă-i și pe aceștia mărunt. Pe ceilalți doi căței de usturoi, păstrează-i pentru finalul de preparare. Curăță ardeiul roșu și ardeiul verde de cotoare și semințe și toacă-i în cuburi. Pregătește și condimentele enumerate în listă, pentru a le avea la îndemână. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul și începe prepararea delicioasei rețete din bucătăria mexicană.

Cum prepari rețeta de chili vegan

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Adaugă ceapa tocată și usturoiul tocat și călește ușor aceste legume. Presară puțină sare peste ele pentru a nu se arde și pentru a le înmuia mai rapid. Amestecă din când în când ingredientele. În acest fel, se vor căli uniform.

Reclamă

Când ceapa devine sticloasă, adaugă ardeii tocați. Amestecă-i ușor prin tigaie și prepară-i pentru 5-6 minute. Apoi, adaugă puțin sos Tabasco și câte puțin din condimentele enumerate în listă. Nu le pune pe toate de la început pentru că nu știi dacă vei obține gustul care îți place.

Adaugă roșiile și din nou amestecă ingredientele pentru omogenizare. Lasă sosul de roșii să fiarbă pentru 5-6 minute, apoi adaugă boabele de fasole roșie și boabele de porumb. Poți adăuga și mazăre congelată.

Amestecă ușor ingredientele, gustă preparatul și mai adaugă o priză din condimente, precum și usturoiul oprit și răzuit.

La final de preparare, adaugă în chili vegan și frunze de coriandru verde și rondele de ardei iute.

Chili vegan într-o cratiță cu toartă
Boabele de porumb și cele de fasole roșie sunt tingredientele principale din chili vegan / Shutterstock

Prepară și lipii de casă sau tortillas pentru a servi în mod tradițional mexican acest preparat delicios. Îți oferim în acest scop și o rețetă de lipii integrale de casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×