Chrissy Teigen a suferit o reacție alergică puternică după ce a mâncat o portocală. Fostul supermodel a postat o serie de videoclipuri pe Instagram în care se observă că buzele ei sunt foarte umflate. Teigen le-a transmis urmăritoriul că nu și-a injectat botox. Aceasta crede că ar putea fi vorba despre un pesticid.
Chrissy Teigen a suferit o reacție alergică putern după ce a mâncat o portocală
„Veți crede că mi-am injectat ceva în buze, dar nu mi-am pus nimic de aseară și până acum”, a spus Chrissy Teigen.
„Am mușcat o portocală pentru a o deschide și cred că trebuie să fi fost un pesticid sau ceva de genul ei”, a mai spus ea în timp ce a oferit un close-up cu buzele. De asemenea, Teigen a remarcat că și nasul prezenta niște umflături.
La două ore după povestea inițială, supermodelul a distribuit un alt videoclip în care a transmis că situația se înrăutățește.
Două zile mai târziu, Chrissy Teigen a postat o serie nouă de imagini cu buzele ei care arătau neschimbate.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Părerea expertului
Doctorul Sanjeev Jain, alergolog și imunolog certificat Columbia Allergy, care nu a analizat istoricul medical al lui Teigen, a declarat pentru Insider că există mai multe posibilități în ceea ce privește cauza alergiei.
Pentru că nu știm cât timp a trecut între momentul în care Teigen a mâncat portocala și momentul în care buzele ei au început să se umfle, o posibilitate este că a dezvoltat de fapt o nouă alergie la portocale.
Un răspuns întârziat, spune expertul, ar sugera că reacția a fost cauzată de o substanță chimică.
„Oamenii reacționează de obicei la componenta proteică din alimente. Și acele reacții tind să fie în general destul de rapide, în câteva ore. Dar reacțiile la substanțele chimice tind să fie întârziate, câteva ore sau o zi.”
Când o persoană dezvoltă o nouă alergie, reacția poate fi „întârziată și nu la fel de severă ca atunci când cineva continua să aibă reacție după reacție”, spune expertul.
Substanță chimică sau aliment ?
Specialistul consideră că dacă reacția lui Teigen a început la câteva ore de la contactul cu fructul, acesta ar putea fi un indicator al unei reacții alergice la aliment. Dacă reacția a apărut după mai multe ore sau chiar o zi, ar putea fi vorba despre substanțe chimice.
Potrivit lui Sanjeev Jain, coaja de portocală conține o clasă de substanțe chimice naturale numite polifenoli. Despre aceste substanțe se știe că provoacă reacții alergice la unele persoane. Corpul uman nu poate distinge dacă alergenul este natural sau artificial, așa că este dificil de stabilit fără a testa dacă Teigen a reacționat la un produs chimic natural sau artificial, a explicat specialistul.