Caloriile reprezintă unitatea de măsură a energie care se poate afla într-un produs alimentar. Cele mai multe persoane care își doresc să piardă în greutate țin cont de aceste aspecte când aleg produsele pe care le pun în coșul de cumpărături. Organismul unei persoane se folosește de caloriile din alimente pentru a-și procura energia zilnică pentru realizarea activităților vitale.
Cinci alimente care au calorii negative
Nutriționiștii sunt de părere că fructele și legumele conțin cele mai multe calorii negative. Caloriile negative și-au primit această denumire datorită faptului că organismul trebuie să ardă mult mai multe calorii în timpul digestie decât cele consumate. Organismul unei persoane arde mai multe calorii atunci când în alimentație se află fructe și legume. Caloriile negative ne pot ajuta să ne menținem greutatea sub control.
Țelina
Țelina se află printre primele locuri pe lista de alimente care au calorii negative. Conform publicației Healthline.com, țelina conține în jur de 16 calorii per 100 grame. Aceasta este bogată în fibre și oferă rapid senzația de sațietate. În plus este bogată în vitamina A și vitamina C, ceea ce o face ideală pentru sistemul imunitar.
Țelina poate fi consumată în diferite preparate sau se poate adăuga în smoothie-urile verzi. Sucurile verzi sunt răcoritoare, conțin puține calorii și oferă un boost de energie.
Morcovii
Morcovii se află și ei pe lista de alimente care au calorii negative. Morcovii conțin 41 de calorii la fiecare 100 de grame. Aceștia ajută la reglarea colesterolului și conțin grăsimi sănătoase care pot ajuta persoanele care se confruntă cu hipertensiune arterială. La fel ca țelina, aceștia sunt bogați în fibre, deci ideali pentru persoanele care își doresc să slăbească.
Alimentele bogate în fibre ajută la reglarea tractului intestinal, dar și la pierderea în greutate. Morcovii sunt bogați în Vitamina A, vitamina C, vitamina K, magneziu și potasiu. În plus sunt ideali pentru îmbunătățirea vederii, dar și pentru a oferi strălucire tenului.
Roșiile
Roșiile au fost propuse pentru lista de alimente care au calorii negative, conform publicației Food.ndtv.com. Roșiile conțin în medie 19 calorii la fiecare 100 de grame. Sunt delicioase, zemoase și pot fi folosite într-o mulțime de preparate. De la pasta de tomate, până la o salată răcoritoare, orice preparat capătă un gust aparte atunci când sunt incluse și roșiile.
Acestea sunt bogate în potasiu, vitamina C și fibre. În plus conțin o cantitate semnificativă de licopen, colorantul natural care îi dă culoarea roșie. Aceasta este cunoscută drept un antioxidant excelent care ajută inclusiv la regenerarea pielii. Pentru persoanele care se confruntă cu probleme din cauza colesterolului ridicat, roșiile ar putea fi ideale, scrie Healthline.com.
Castraveții
Castraveții sunt săraci în calorii, dar o sursă excelentă de vitamine și minerale. Aceștia conțin o cantitate semnificativă de apă, motiv pentru care 100 de grame de castraveți au un total de 16 calorii. Aceștia pot fi serviți în salate sau drept o gustare între mese. Castraveții conțin o mulțime de minerale, vitamine și apă.
Pepenele
Pepenele este ideală în zilele toride de vară. De-a lungul timpului, specialiștii au descoperit nenumărate beneficii ale consumului de pepene roșu. În ciuda miturilor care există în jurul său, pepenele ajută la reglarea greutății, combate migrenele, reduce pofta de mâncare și ajută la problemele de digestie.
La fel ca roșiile, pepenele este bogat în licopen. Acesta conține în medie 30 de calorii la fiecare 100 de grame. Pepenele roșu are un procent de aproximativ 98 % apă, motiv pentru care este ideal în orice dietă.