Patru țțri din Europa urmează să aibă pe tron Regine. Acestea se pregătesc de o domnie impresionantă în anii ce urmează. În Marea Britanie lucrurile stau diferit. După moartea Regelui Charles, pe tron va urca Prințul William, iar mai apoi Prințul George.
Cine sunt următoarele Regine ale Europei
Reginele Europei au de trecut multe provocări și se pregătesc din greu să preia domnia. Acestea au parte de o educație aleasă tocmai pentru a înțelege mai bine la ce să se aștepte atunci când se vor afla pe tronul țării lor. Mai jos găsești o listă cu tinerele care se pregătesc de o domnie de lungă durată.
Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos
Prințesa Catharina-Amalia este moștenitoarea tronului olandez și este cea mai mare dintre cele trei fiice ale Regelui Willem-alexander și ale Reginei Maxima. Catharina-Amalia pare să fie la curent uc tot ce se întâmplă în viața politică a țării sale.
Catherine este prințesa care și-a respins drepturile la o alocație regală anuală atunci când a împlinit vârsta de 18 ani simțind că este greșit să se bucure de acest privilegiu în contextul crizei costului vieții din țara sa. La fel ca tatăl său, Prințesa și dorește o viață universitară normală.
Aceasta împarte camera cu alți studenți și se bucură de „normalitate”.
De altfel, publicația Vogue scrie că aceasta a studiat la o școală primară publică și a muncit la o cafenea în timpul vacanței de vară.
Prințesa Elisabeta a Belgiei
Prințesa Elisabeta va scrie istorie atunci când va urca pe tron, scrie presa de peste hotare. Cu un deceniu înainte de nașterea ei, legea privind dreptul de primogenitură a fost modificat pentru a permite succesiunea feminină, iar ea va fi primul monarh care va beneficia de noua regulă.
Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!
Dacă regula nu ar fi fost schimbată, atunci fratele ei mai mic, Prințul Gabriel, ar fi fost următorul rege. Tânăra de 22 de ani este fiica cea mare a regelui Albert al II-lea și a Reginei Paola. Pe lângă Prințul Gabriel, ea mai are un frate mai mic, Prințul Emmanuel, scrie People.
Primii ani din viață și i-a petrecut la Bruxelles. Aceasta a studia la UWC Atlantic College din Țara Galilor. După terminarea studiilor a urmat un an de pregătire militară la Academia Militară Regală din Bruxelles. În prezent studiază la Lincoln’s College de la Universitatea Oxford.
Prințesa Leonor a Spaniei
Prințesa Leonor a Spaniei este una dintre cele mai cunoscute prințese din lume. Tânăra a reușit să câștige tot mai multă popularitate în ultimii ani. Moștenitoarea tronului Spaniei a împlinit recent 18 ani și a depus jurământul public în fața Constituției.
Leonor este cea mai mare dintre cele două fiice ale Regelui Felipe și ale Reginei Letizia. Prințesa Leonor s-a mutat în Țara Galilor pentru a finaliza studiile la UWC Atlantic, aceeași școală ca Prințesa Elisabeta a Belgiei. Leonor este înscrisă și la o academie militară, care va dura trei ani.
Prințesa Victoria a Suediei și Prințesa Estelle
Prințesa Victoria, în vârstă de 46 de ani, este o altă prințesă care beneficiază de modernizarea primogeniturii. De fapt, ea a fost a doua în linia succesiunii la tronul Suediei la naștere și a trecut peste fratele ei mai mic, Prințul Carl Philip, la schimbarea Constituției.
La acea vreme Regele Carl XVI Gustaf s-a opus schimbării, din cauza simpatiei sale pentru fiul lui mai mic. În suedia, monarhul are un rol mai mic în viața publică decât în Marea Britanie. Fiica Prințesei Victoria, Prințesa Estelle, este următoarea în linie directă la ordinea tronului. Estelle are în prezent 11 ani și mai are un frate mai mic, Prințul Oscar.