Ciorbă de conopidă. Rețetă de toamnă cu gust delicios

Dacă te întrebi ce rețete de ciorbă să mai prepari pentru un prânz de toamnă răcoros, îți oferim o rețetă de ciorbă de conopidă. Este o ciorbă din mai multe legume, gustoasă și consistentă.

Publicat: 19 septembrie 2022, 7:04

Pentru că toamna este anotimpul cu cea mai mare bogăție de legume, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Sunt pline de vitamine, fibre și alți nutrienți și se pot combina între ele, în multe preparate gustoase. Și pentru că s-a răcorita afară, ciorbele consistente ar trebui să nu lipsească din meniurile zilnice. Savurate calde, pun sângele în mișcare și oferă organismului o doză de sănătate.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de ciorbă gustoasă și sănătoasă.

Ciorbă de conopidă – Ingrediente

  • 1 conopidă de mărime mai mică
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 2 morcovi
  • 1 cartof mai mare
  • 1 rădăcină de țelină mai mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 11 ardei gras
  • 1-2 roșii
  • 30 ml de uleide floarea soarelui
  • 2 gălbenușuri
  • 200 gr de smântână cu 20% grăsime
  • pătrunjel și mărar verde
  • sare și piper, după gust
  • oțet sau suc de lămâie

Rețetă de ciorbă de conopidă – Mod de preparare

Pregătește toate legumele și celelalte ingrediente necesare preparării ciorbei. Curăță ceapa, morcovii, cartoful, țelina, rădăcina de pătrunjel și ardeiul. Clătește-le bine cu apă rece și toacă-le în cuburi mici.

Curăță conopida de frunzele verzi, taie-i cotorul, apoi o desfaci în buchețele. Clătește bine buchețelele cu apă rece, apoi taie-le în sferturi și lasă-le în apă rece până când le vei adăuga în ciorbă.

Opărește roșiile, decojește-le și toacă-le mărunt.

Spală verdeața și pune-o la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul.

Cum prepari delicioasa ciorbă de toamnă

Pune uleiul într-o oală 4 litri așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă toate legumele tocate, mai puțin cartoful. Presară și un praf de sare peste legume și călește-le pentru 8-10 minute, amestecând constant, pentru a nu se arde. În altă oală, pune 3 litri de apă la fiert.

Vezi aici cum se prepară și: rețeta de supă cremă de conopidă!

Când legumele sunt pătrunse, adaugă bucățile de conopidă și amestecă-le bine cu ingredientele călite. Apoi adaugă apa fiartă și o linguriță de sare. Este indicat să pui sarea de la început pentru a se pătrunde conopida și a prinde gust de la celelalte legume. Lasă delicioasa ciorbă de conopidă să fiarbă pentru 10 minute, apoi adaugă cartoful și mai târziu roșiile.

Amestecă într-un bol gălbenușurile cu smântâna, un praf de sare și unul de piper. Ia cu polonicul din zeama fierbinte și adaugă peste acest amestec. Omogenizează bine compoziția și toarn-o în ciorbă, amestecând intens cu o spatulă. Toacă și mărarul verde și adaugă-l în ciorbă, pentru a avea timp să-și degaje aroma. Păstrează puțin mărar proaspăt și pentru decor. Mai fierbe ciorba pentru aproximativ 10 minute.

După ce ai stins focul, poți adăuga și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Savurează delicioasa ciorbă de conopidă fierbinte, acrită cu oțet sau lămâie, simplă sau cu pâine de casă. Și dacă ești în căutarea mai multor preparate cu conopidă, îți recomandăm și o rețetă de sufleu de conopidă cu brânză.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI