Ciuperci cu smântână și usturoi, ca la mama acasă

Dacă ești nostalgică după o mâncare simplă și delicioasă ca la mama acasă, îți oferim o rețetă de ciuperci cu smântână și usturoi. Pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de simplu și modul de preparare și tot pe atât de gustos și preparatul.

Publicat: 3 noiembrie 2021, 7:24

Poți folosi ciuperci clasice, champignon albe, dar poți folosi și un mix de ciuperci de pădure. Ciupercile fac parte dintre alimentele cu un conținut ridicat de fibre, vitamine si minerale. Printre acestea se numără vitaminele din complexul B, acidul folic, dar si minerale precum: fier, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, și fosfor. Ciupercile au în conținutul lor amidon care, ajută sistemul digestiv și în același timp, ajută la menținerea unui intestin sănătos.

Smântâna adăugată oferă preparatului gust și cremozitate, iar usturoiul îi desăvârșește gustul. Poți savura mâncarea simplă, cu pâine prăjită, dar poți opta și pentru o mămăliguță clasică, ca la mama sau la bunica, acasă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu celor dragi un preparat simplu și foarte gustos.

Ciuperci cu smântână și usturoi – Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon;
  • 1 ceapă medie;
  • 2 căței de usturoi;
  • 50 gr unt + 1 linguriță de ulei;
  • 400 ml smântână de gătit;
  • 1 lingură de făină;
  • 1 legătură pătrunjel verde;
  • sare și piper alb.

Rețetă de ciuperci cu smântână și usturoi – Mod de preparare

Pune untul la topit în puțin ulei de floarea soarelui, pentru a nu se arde.  Untul are dezavantajul că se topește foarte rapid și există riscul să se ardă. Însă, dacă adaugi puțin ulei poți evita acest risc. Când untul este înfierbântat adaugă ceapa tocată solzișori împreună cu un cățel de usturoi tocat rondele. Păstrează un cățel de usturoi pentru finalul de preparare.

Când ceapa este ușor pătrunsă și devine sticloasă, adaugă ciupercile feliate și amestecă-le pentru a se pătrunde uniform.

Amestecă făina cu smântâna de gătit, apoi adaugă și puțin din sucul lăsat de ciuperci.  Amestecă intens aceste ingrediente pentru a echilibra temperatura cu cea a ciupercilor din vasul de pe foc. Apoi, toarnă acest amestec peste ciuperci și amestecă intens pentru omogenizarea sosului.

Mai fierbe mâncarea de ciuperci cu smântână și usturoi pentru maxim 10 minute, reglând intensitatea focului la minim. Condimentează preparatul cu sare și piper, proaspăt măcinate. Înainte de a stinge focul, mai adaugă un cățel de usturoi răzuit. Acesta adăugat la final își păstrează aroma și va da gust delicios și ușor picant preparatului.

Cum poți servi mâncarea de ciuperci

Savurează mâncarea de ciuperci presărată cu verdeață pentru un plus de prospețime. Fiind un preparat cu sos, poți adăuga lână acesta o garnitură de cartofi, orez, paste, sau chiar o friptură. Friptura de pui este ideală a fi servită cu un astfel de preparat pe bază de ciuperci.

Însă, dacă vrei să savurezi preparatul, ca la mama acasă, poți pregăti rapid și o mămăliguță. Nimic nu se compară cu gustul de odinioară al ciupercilor servite cu mămăliguță.

Îți oferim și rețeta simplă și rapidă de mămăligă, așa cum o prepara bunica.

Iar dacă te-am convins cu așa mâncare delicioasă, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI