Reclamă

Escalop de porc cu ciuperci și sos cremos, pentru un prânz savuros

Atunci când se reunește membrii familiei la masa de prânz și vrei să-i cucerești cu un preparat delicios, poți prepara escalop de porc cu sos și ciuperci. Este un preparat clasic, ce reunește într-un mod armonios carnea fragedă și aromele bogate ale ciupercilor, oferind o experiență culinară interesantă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 noiembrie 2024, 5:48

Feliile de carne de porc sunt rumenite pentru a căpăta o crustă ușoară și a-și păstra suculența, înainte de a fi scufundate într-un sos cremos și savuros. Bogat și catifelat, sosul se îmbogățește cu aroma ciupercilor sotate. Acesta este completat de notele delicate ale cepei și usturoiului. Pentru un plus de rafinament, vinul alb adaugă un strop de aciditate subtilă, care echilibrează compoziția. Smântâna aduce o textură fină, cremoasă, în timp ce supa de carne intensifică gustul de bază.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preparatul este ideal pentru prânzuri sau cine mai speciale, oferind o combinație de gusturi ce îmbină rusticitatea cu eleganța. Presărat cu pătrunjel proaspăt pentru un accent de prospețime și servit alături de piure de cartofi sau legume, escalopul transformă o masă obișnuită într-o experiență cu adevărat memorabilă.

Descoperă mai jos rețeta detaliată a escalopului de porc cu ciuperci, pentru a o prepara și tu.

Escalop de porc cu ciuperci – Ingrediente

  • 600 g carne de porc (cotlet sau mușchi)
  • 300 g ciuperci (champignon sau ciuperci mixte, după preferință)
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 3-4 căței de usturoi, tocați fin
  • 200 ml smântână de gătit sau smântână vegetală
  • 150 ml vin alb sec
  • 300 ml supă de carne sau apă
  • 2 linguri ulei
  • sare și piper, după gust
  • 1 lingură făină (pentru a lega sosul, opțional)
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat.
Reclamă

Rețeta escalopului de porc cu ciuperci – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea cărnii. Taie carnea de porc în felii de 1-1,5 cm grosime. Bate ușor fiecare bucată cu un ciocan de șnițele, apoi asezonează-le cu sare și piper pe ambele părți.

Lasă carnea să se odihnească în timp ce pregătești ciupercile și legumele. Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Curăță ciupercile de impurități, șterge-le bine cu prosoape de hârtie umezite și taie-le în felii mai groase.

Descoperă și o rețetă de cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie. O mâncare de post simplă și delicioasă.

Reclamă

Cum prepari escalop de porc cu ciuperci

Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și prăjește feliile de carne la foc mediu, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc ușor. Scoate-le pe o farfurie.

În aceeași tigaie, adaugă ceapa tocată și usturoiul. Gătește-le până devin aurii, apoi adaugă ciupercile tăiate felii. Sotează-le până când sucul lăsat de ele în tigaie se reduce, iar ciupercile se rumenesc ușor.

Toarnă vinul peste ciuperci și lasă-l să fiarbă până se evaporă alcoolul (2-3 minute). Adaugă apoi supa de carne sau apă și adu totul la punctul de fierbere. Pentru un plus de aromă, poți adăuga și câteva frunze de cimbru sau o crenguță de rozmarin în timpul fierberii.

Dacă dorești un sos mai consistent, dizolvă făina în puțină apă și adaug-o în tigaie. Amestecă bine pentru a evita formarea de cocoloașe.

Pune feliile de carne înapoi în tigaie, adaugă smântâna și amestecă bine pentru omogenizarea sosului. Apoi lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când carnea devine fragedă și sosul se îngroașă.

Presară pătrunjelul tocat înainte de a opri focul. Servește deliciosul escalop de porc cu ciuperci fierbinte, alături de o garnitură de cartofi, orez sau legume sotate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care preîncălzește cuptorul înainte să-l folosească
Timp liber
De ce e recomandat să preîncălzești cuptorul înainte să-l folosești. Sfaturi simple și practice pentru gospodine
Specialiștii au dezvăluit de ce e recomandat să preîncălzești cuptorul înainte să-l folosești. Aceste sfaturi simple și practice te pot ajuta să ai parte de o experiență mult mai plăcută în bucătărie. Indiferent dacă...
2
Două mâni care țin în palme harta nativilor din zodiac
Horoscop
Cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac. Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare
Te întrebi cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac? Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare. Viețile nativilor din zodiac sunt pe cale să se schimbe pentru totdeauna....
3
Două femei care poartă rochii albastre și arată cum viața se schimbă pentru două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024
Horoscop
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024.  Aceste două zodii vor avea parte de surprize plăcute pe tot parcursul zilei. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, va...
4
Cinci porții de plăcintă cu dovleac de post
Rețete
Plăcintă cu dovleac de post. Rețetă simplă și ușoară
Această plăcintă cu dovleac de post este ușor crocantă la exterior, datorită foilor de plăcintă coapte, și are o umplutură parfumată și dulce, înmiresmată cu scorțișoară. Dovleacul copt oferă o aromă dulce, caldă și...
5
Emily Ratajkowski, la un eveniment, într-o rochie maronie
Divertisment
Femeia cu cel mai frumos bust natural a apărut fără sutien în plină stradă. Emily Ratajkowski, dovada că silueta ei nu s-a modificat după naștere
Femeia cu cel mai frumos bust natural a apărut fără sutien în plină stradă. Emily Ratajkowski a postat recent o imagine pe Instagram. Ea și-a arătat bustul într-un pulover cu decupaje care îi scoate...
PARTENERI
×