Reclamă

Friptură de porc cu bere, preparată la cuptor

Rețeta de friptură de porc cu bere este ideală de preparat în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și pentru o masă delicioasă dintr-un weekend petrecut cu familia. Se prepară destul de ușor, iar ingredientele sunt foarte simple și accesibile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 7 noiembrie 2023, 6:21

Marinată cu un amestec de ingrediente și preparată cu bere la cuptor, carnea de porc va ieși foarte fragedă, indiferent ce tip de carne alegi. Poți opta pentru pulpă de porc, mușchi, cotlet, piept de porc sau chiar coaste.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă mai adaugi în tavă și câțiva cartofi, garnitura va fi asigurată. Poți să pregătești și o salată și meniul va fi complet.

Berea se va reduce consistent la cuptor, iar mirosul se va pierde. În schimb, carnea se va frăgezi și va avea o aromă tare plăcută.

Descoperă și o rețetă de bruschette cu friptură în sos de bere, pentru mic dejunuri savuroase sau pentru gustările din pauza de masă de la birou.

Urmărește lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu o friptură fragedă și delicioasă.

Reclamă

Friptură de porc cu bere – Ingrediente

Ai nevoie pentru această rețetă de o listă mai lungă de ingrediente, dar nu sunt complexe, ci destul de simple și ușor de găsit.

Pentru friptură și garnitură:

  • 2 kg carne de porc, la alegere
  • 500 ml bere neagră
  • sare și piper după gust
  • 1 kg cartofi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin.
Reclamă

Pentru marinadă:

  • 1 lingură de ulei
  • 1lingură de sare
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de muștar cu semințe
  • 1 linguriță de oțet balsamic
  • 1 linguriță de boia dulce și afumată
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat.

Rețetă de friptură de porc cu bere – Mod de preparare

Începe cu pregătirea marinadei, în care se va răsfăța carnea la rece, timp de 2-3 ore. Este necesar acest pas pentru a desăvârși gustul cărnii, dar și pentru a o frăgezi.

Pune într-un bol toate ingredientele din listă pentru marinadă. Amestecă-le foarte bine până când obții un sos omogen. Unge bucata sau bucățile de carne cu acest sos și pune-le într-o pungă. Închide bine punga și pune-o la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Carne de porc cu marinadă într-o pungă
Marinată cu un amestec de ingrediente și preparată cu bere la cuptor, carnea de porc va ieși foarte fragedă / Shutterstock

Află și cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil.

Cum prepari friptura la cuptor

Înainte de a scoate carnea de la frigider, pornește cuptorul la 165 de grade Celsius. Friptura de porc, dar și alt tip de friptură se prepară corect la temperatură mai scăzută și pentru un timp mai îndelungat.

Așază carnea într-o tavă de cuptor și toarnă berea în tavă. Stropește și carnea cu bere, dar nu în exces. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o la cuptor. Setează timpul la 90 de minute, pentru început. Urmărește procesul de preparare a fripturii și dacă sosul de bere se reduce excesiv, mai adaugă câte o ceașcă de apă fierbinte în tavă. Mai întoarce și carnea de pe o parte pe cealaltă după ce s-a scurs mai mult de jumătate din timp.

După ce s-au scurs cele 90 de minute, scoate tava cu friptură de porc cu bere din cuptor și așază cartofii pe margine. Condimentează-i cu sare, piper și crenguțe de rozmarin. Adaugă și deasupra cărnii puțin rozmarin.

Stropește-i cu ulei, la fel și carnea și mai adaugă puțină apă în tavă. Acoperă din nou tava și introdu-o în cuptor pentru 45-50 de minute. Verifică dacă cartofii sunt pătrunși, apoi îndepărtează folia și mai lasă carnea și cartofii să se rumenească timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius.

Friptură de porc cu bere și cartofi în tava de cuptor
Friptura de porc, dar și alt tip de friptură se prepară corect la temperatură mai scăzută și pentru un timp mai îndelungat / Shutterstock

Pregătește și o salată de legume sau apelează la clasica salată de murături și deliciul va fi garantat. Dacă mai dorești și alte rețete de friptură, îți mai recomandăm să încerci rețeta de friptură de porc cu vin la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×