Ingredientele din salată au o textură variată și arome intense datorită gătirii pe grill. Condimentele adăugate le oferă un plus de aromă și gust delicios. Salata este ușor de personalizat, putând folosi diverse tipuri de carne (pui, vită, porc) și legume de sezon.
De asemenea, poți folosi condimentele preferate și un dressing pe măsură. Este potrivit dressing-ul simplu din ulei cu oțet sau suc de lămâie, dar merge de minune și un sos cremos. Descoperă aici patru idei de sosuri pentru cartofi, legume și fripturi.
Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării salatei calde.
Salată caldă cu legume și carne – Ingrediente
- 300 g piept de pui (sau carne de vită/porc)
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 1 dovlecel mic
- 1 vânătă mică
- 1 ceapă roșie
- 2-3 căței de usturoi
- 200 g roșii cherry
- 100 g ciuperci champignon
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de oțet balsamic
- sare și piper după gust
- 1 linguriță de ierburi aromatice uscate
- fulgi de ardei iute (opțional)
- frunze proaspete de salată verde, baby spanac sau rucola.
Rețetă de salată caldă – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor.
Spală pieptul de pui și crestează-l din loc în loc sau taie-l în felii. Taie ardeiul gras în bucăți mai mari sau în fâșii, dovlecelul și vânăta în rondele, iar ceapa în sferturi sau tot în fâșii.
Taie și usturoiul subțire, iar ciupercile în felii mai grosiere. Descoperă și o variantă a salatei caldă cu cartofi, kaizer și ceapă roșie.